Workout BootCampUna dintre cele mai palpitante parti ale zilei tale va fi atunci cand iti vei da seama ca acum o luna corpul tau nu putea face ceea ce tocmai ai facut!

Ce este Boot Camp?

In mod oficial denumit Basic Combat Training (BCT), Boot Camp se refera la antrenamentul militar al recrutilor pentru capatarea abilitatilor tactice la standarde inalte intr-un timp foarte scurt.
Militarii cu experienta sunt insarcinati cu transformarea “peste noapte” a recrutiilor in razboinici cu experienta, invatandu-i pe acestia multiple tehnici de combat asociate cu frecvente doze de fitness tactic.
In fitness, termenul defineste acele antrenamente in grup, realizate de regula in aer liber, cu scopul de a creste forta fizica si psihica a participantilor, promovand totodata camaraderia si lucrul in echipa.

Ce este Fitness-ul Tactic?

In timp ce fitness-ul functional se refera la formarea corpului pentru a efectua efectiv miscarile din viata de zi cu zi, aptitudinea tactica se refera la modul in care militarii se vor instrui pe masura ce lupta. Cu alte cuvinte, aptitudinile tactice trebuie sa includa exercitii care ajuta corpul sa dezvolte rezistenta, forta si abilitatile necesare implicate in biomecanica din timpul luptei.
La prima vedere, aptitudinea tactica se poate asemana cu antrenamente de tipul circuit sau curse de obstacole. Aptitudinea „tactica” apare atunci cand antrenamentele sunt realizate la o intensitate ridicata, deseori combinate au abilitati de lupta in același timp.

Ce este conditionarea extrema?

Un program de pregatire extrema (ECP), numit uneori programul de formare „BURST”, este un sistem in care persoanele fizice exercita aproape 100% din efortul lor maxim pentru 60 de secunde, urmate de 30 de secunde de exercitii de impact redus pentru recuperare activa.
Acest interval este repetat de mai multe ori intr-o perioada de 60 de minute pentru a arde glicogenul stocat in organism si pentru a ajuta fiecare participant sa continue sa arda grasime in urmatoarele 36 de ore.
Indiferent daca instruirea in intervalul de intensitate ridicata este efectuata la ciclurile 60/30, 30/20 sau 20/10 (TABATA), ECP este metoda principala de fitness tactic utilizata pentru a pregati soldatii pentru lupta.

Care sunt greselile obisnuite efectuate de unii instructori de fitness Boot Camp?

In opinia noastra, programele tactice (Boot Camp & Tactical Fitness) trebuie sa fie conduse de specialisti in domeniul militar sau de formatori civili autorizati care sa reflecte spiritul militar si sa ofere suportul necesar pentru a-i ajuta pe participanti sa descopere “razboinicul” din ei si sa-si mareasca rezistenta fizica si emotionala.
O greseala des intalnita facuta de unii instructori de Boot Camp este cand striga la elev (Hei tu! Poti face mai mult! Te crezi la cursurile de balet? | Si bunica-mea se descurca mai bine decat tine..etc). O modalitate mult mai buna este de a face comentarii constructive in imediata apropiere a individului, impiedicand intregul grup sa auda corecturile.
O alta greseala este o lipsa de planificare si/sau repetitie. Elevii nu ar trebui niciodata sa fie intr-o clasa cu un instructor care improvizeaza sau repeta absolut totul.
Nu in ultimul rand, uneori instructorul compromite standartele de fitness tactic si permite programului sa devina o clasa obisnuita de aerobic pe care o persoana o poate gasi oriunde.

Care sunt beneficiile unui bun program de fitness Boot Camp?

Boot Camp-ul impinge limitele participantilor, educand autocontrolul si forta psihica, necesare pentru de a depasi incercarile fizice.
Modul dinamic, alert si neconventional de practicare a activitatilorr sportive este ceea ce diferentiaza Boot Camp-ul de mersul la sala sau de orice alt tip de antrenament clasic.
Beneficiile generale ale unui program bun de fitness Boot Camp sunt accelerarea pierderii de grasime corporala si imbunatatirea rezistentei fizice si psihice, intr-o perioada scurta de timp, printr-un amestec unic de progresie, varietate si precizie.

       

Aboneaza-te la newsletter

Shop

 
Magazin Online cu produse originale Asaltul Lupilor.

Date de contact

 

Ne puteti contacta la:

Phone:    040 720.590.422
Mail: contact@AsaltulLupilor.ro
Address: Bucuresti, Romania

Termeni si conditii

 

Prin continuarea navigarii pe acest site declar ca sunt de acord cu: Politica de confidentialitate
Politica privind fisierele cookie
Termenii si conditiile site-ului