Cauza asociata INVICTUS Romania

INVICTUS Romania este o cauza asociata evenimentului nostru. INVICTUS este în primul rând un proiect de educație, o luptă împotriva ignoranței și o punte intre militari și civili ca oameni.
INVICTUS este un ideal prin care sufletul curat este pus în slujba voluntariatului și a camarazilor.
Asociaţia Voluntarilor Invictus din România, îi sprijină pe veteranii de război ai zilelor noastre să participe la competiții sportive. În 2017, România va avea un grup de sportivi paralimpici, militari răniți, la Jocurile Mondiale Invictus de la Toronto.

Costi Slaniceanu

Costi Slaniceanu
„Ce nu te doboară te face mai puternic ! Chiar dacă treci prin momente grele trebuie să fii mereu cu fruntea sus și cu speranța că vei trece peste.“
Costi Slăniceanu a fost rănit grav în Afghanistan, într-o explozie în care și-a pierdut viața un coleg al său și au fost răniți alți doi camarazi. Indiferent ce se spune, viața se schimbă atunci când în urma unui astfel de incident rămâi cu sechele fizice.
Îți trebuie o forță demnă de Războiul Stelelor să treci peste, și încă una la fel să fii aceeași persoana înauntru, în ciuda faptului că societatea noastră nu e pregatită să integreze persoanele cu dizabilități. Costi continuă însă, e un luptator, și chiar unul Invictus. Familia sa a crescut cu încă un copil și sunt fericiți împreună. Recent a întrerupt antrenamentele la sfatul medicului, dar suntem alături de el și știm că va reveni așa cum a făcut-o întotdeauna.

Du steagul României la Invictus Games, Costi ! Pentru ca poți ! Go Invictus !

Costel Stanciu

Costel Stanciu
„M-aş vedea alergând, m-aş vedea pedalând pe bicicletă, m-aş vedea şi mi-aş dori să pot să aterizez în locaţia unde se vor desfăşura jocurile paralimpice, eu sunt militar paraşutist”.
Costel Stanciu a fost rănit grav în urma deflagrației unui dispozitiv exploziv improvizat pe timpul misiunii în Afganistan.
A făcut parte din forțele speciale, luptători cu un spirit deosebit, așa că rănile grave nu l-au împiedicat să rămână în armată și mai mult, să vrea să participe la Jocurile Paralimpice pentru militari. Viaţa merge înainte, aşa că nu vrea să-şi mai amintească momentele dramatice prin care a trecut în Afganistan. “Partea cea mai grea pentru mine a fost revenirea psihică. Fizic, m-am recuperat foarte repede, în 3 luni m-am întors acasă. Psihic mi-a fost mai greu, am fost încurajat, susţinut de familie.
Vreau să lupt şi să trăiesc şi să fiu militar profesionist în continuare”. Se concentrează pe antrenamente și pe familia frumoasă pe care o are, soția Crenguta, fiul Ștefan și fata sa Emilia, care i-au fost in permanență alături. Și nu sunt vorbe goale, Crenguța a învățat să meargă pe bicicletă pentru a-i fi aproape si la ultimul antrenament, a parcurs 20 de kilometri lângă soțul ei!

Du steagul României la Invictus Games, Costel ! Pentru că poți ! Go Invictus !

Marian Nicula

Marian Nicula
„Viața înseamnă suișuri si coborâșuri; eu am ales sa fiu învingător! Trebuie să lupți până reușești. Oamenii care nu cad, sunt cei care nu urcă! “ .
Marian Nicula a fost rănit de ziua armatei României, 25 octombrie, în 2011, în urma unui schimb de focuri dintre o patrulă românească și insurgenți. O mică schijă a găsit ochiul luptătorului nostru și a rămas acolo. O parte din războiul în care îi ajutăm pe afghani să își ia țara înapoi. O amintire că fără sânge pe câmpul de luptă, nu există libertate.
Marian aleargă. N-a fugit de luptă niciodată, dimpotrivă, fuge către o alta, care se numește Invictus Games ! Respirația sacadată care aduce cu tirul de mitralieră, transpirația care are gustul de praf sărat al patrulelor din Afghanistan și gps-ul care seamănă cu tehnologia de luptă folosită acolo, toate îl concentrează. Are alături toată familia, Marian si George (Jimi) Tănase, triatloniști pur sânge, Cristi Nicolescu, un alt văr care practica ciclismul și alergarea în Slatina Team, sunt toți alături de el.

Du steagul României la Invictus Games, Marian ! Pentru că poți ! Go Invictus !

Eugen Manaila

Eugen Manaila
„Când eram în căruțul cu rotile am zis: băi, tu trebuie să te ridici în picioare!” În 2010 Eugen s-a născut pentru a doua oară. În Afganistan patrula într-un HMMWV, alături de colegii lui. Era a doua misiune a soldatului nostru în zona Qalat, din sudul ţării. Puţin după ora 6 dimineaţa, coloana a fost atacată. Vehiculul a sărit în aer si a urmat un schimb de focuri. „Acel rău simți că te înconjoară. Când s-a lăsat liniștea am simțit că-s fulgerat. Toată zona coloanei vertebrale până sus în creier. Mi-am dat seama că sunt rănit”, așa ține minte Eugen Mănăilă ziua aceea.
Merge la serviciu în fiecare zi și aproape în fiecare zi se antrenează purtând tricoul Invictus, tricoul în care nu poți să renunți. Cu fiecare antrenament este mai încrezător și vrea să încerce mai mult. Are lângă el familia, căreia îi datorează un singur lucru, totul; 25 de ani de căsătorie cu un militar spun multe. Dar nu numai atât, colegii din unitate sunt cu el și mai nou, i-au pus o nouă poreclă „Robin Hood“.
Eugen vrea să tragă cu arcul, dar nu în pădure, ci la Jocurile Paralimpice Invictus în 2017.

Du steagul României la Invictus Games, Eugen ! Pentru că poți ! Go Invictus !

Ionut

Ionut
„Dacă Dumnezeu mi-a mai dat o șansă, înseamnă că mai am de făcut câte ceva pe aici !“ In 2008 Ionuț era în patrulă în Afghanistan când vehiculul său a sărit în aer.
Camarazii l-au vazut și pe el sărind; 10 metri după care gravitația și-a cerut drepturile. Ionuț a căzut pe spate, pe asfalt. 30 de minute de luptă au urmat. „Pot să mă ridic?“ întreba luptătorul din el care nu stia că picioarele defapt nu îl mai ascultă. „Rămâi acolo, suntem lângă tine„ îi spuneau colegii. A rămas un timp acolo, apoi a rămas în scaunul cu rotile.
Acum însă a descoperit că poate să facă ceva fără să stea în scaun. Poate să înoate, în bazin, în lac, sute de metri si mai nou, chiar kilometri. Se antrenează pentru Invictus Games . De ce ? Pentru că vrea să lupte, pentru că nu există nimic mai tare decât inima unui voluntar. Nici măcar explozia unei bombe de 100kg.

Du steagul României la Invictus Games, Ionuț ! Pentru că poți ! Go Invictus !

Daca vrei sa ii sprijini pe veteranii de razboi sa participle la Jocurile Mondiale paralimpice de la Toronto o poti face cumparand si purtand tricoul INVICTUS.
Go Invictus!

       

Leave A Comment

Recent Posts

 
Team Building Iaşi, Activităţi Team Building Iaşi
Ce are de oferit Asaltul Lupilor unei echipe corporate sau unui team building pentru companiile din Iaşi? O întrebare mai bună: ce nu are? Am grupat principalele motive pentru care participarea la #Asalt reprezintă o bună activitate de teambuilding. 5 SFATURI TEAM BUILDING 1. Veți obține creearea unor legături “speciale” între membri echipei Asaltul Lupilor
Interviu cu un volunar: Alexandra Ionovici
Crucea Rosie m-a adoptat inca de la prima activitate. Nu eram sigura pe mine la inceput, dar in scurt timp m-am atasat de tot ce înseamnă Crucea Rosie. 1. Spune-ne câteva cuvinte despre tine Numele meu este Ale. Sunt studenta la psihologie. Sunt voluntara la Crucea Rosie din 2019. Sunt pasionata de calatorii, muzica, festivaluri,
Interviu cu un volunar: Budeanu Iuliana-Anca
„Nu poți trăi o zi perfecta fără să faci ceva pentru cineva care nu te va răsplăti niciodată!” – John Wooden – 1. Spune-ne câteva cuvinte despre tine Numele meu este Budeanu Iuliana-Anca, am 25 de ani și sunt de profesie asistent medical generalist iar din anul 2017 voluntar în cadrul Societății Naționale de Cruce
Interviu cu un volunar: Budu Robert-Gabriel
Budu Robert-Gabriel înainte de a deveni voluntar se așeza pe scaun și nu vorbea deloc, însă odată intrat în familia de la Crucea Rosie Filiala Iasi a devenit un nou Robert, un Robert mult mai bun…. care…. „…a învâțat să acorde primul-ajutor, un lucru care i se pare foarte woow, având în vedere că așa
Interviu cu un voluntar: Ursache Carmina Florentina
Îndrăgostită de sport, aventură şi muzică pe Carmina o vei întâlni la foarte multe evenimente ca voluntar, alături de cei cu care împărtăşeşte aceaşi pasiune – aceea de a ajuta! Spune-ne câteva cuvinte despre tine Numele meu este Ursache Carmina și sunt studenta în anul I la facultatea de Geografie si geologie. M-am înscris ca
Tehnici de supravietuire iarna
De la adăpostul corporatisto-boem al existenţei noastre desfăşurată timp de 90% din durata unui an în mediu citadin, uităm prea des de capriciile sorţii şi ale hazardului. Iarna este fără nicio îndoială anotimpul cel mai periculos pentru omul pierdut, rătăcit sau ajuns accidental în mijlocul naturii, departe orice locuinţă, sursă de căldură sau hrană. Un

Aboneaza-te la newsletter

Shop

 
Magazin Online cu produse originale Asaltul Lupilor.

Date de contact

 

Ne puteti contacta la:

Phone:    040 720.590.422
Mail: contact@AsaltulLupilor.ro
Address: Bucuresti, Romania

Termeni si conditii

 

Prin continuarea navigarii pe acest site declar ca sunt de acord cu: Politica de confidentialitate
Politica privind fisierele cookie
Termenii si conditiile site-ului