Cauza asociata INVICTUS Romania

INVICTUS Romania este o cauza asociata evenimentului nostru. INVICTUS este în primul rând un proiect de educație, o luptă împotriva ignoranței și o punte intre militari și civili ca oameni.
INVICTUS este un ideal prin care sufletul curat este pus în slujba voluntariatului și a camarazilor.
Asociaţia Voluntarilor Invictus din România, îi sprijină pe veteranii de război ai zilelor noastre să participe la competiții sportive. În 2017, România va avea un grup de sportivi paralimpici, militari răniți, la Jocurile Mondiale Invictus de la Toronto.

Costi Slaniceanu

Costi Slaniceanu
„Ce nu te doboară te face mai puternic ! Chiar dacă treci prin momente grele trebuie să fii mereu cu fruntea sus și cu speranța că vei trece peste.“
Costi Slăniceanu a fost rănit grav în Afghanistan, într-o explozie în care și-a pierdut viața un coleg al său și au fost răniți alți doi camarazi. Indiferent ce se spune, viața se schimbă atunci când în urma unui astfel de incident rămâi cu sechele fizice.
Îți trebuie o forță demnă de Războiul Stelelor să treci peste, și încă una la fel să fii aceeași persoana înauntru, în ciuda faptului că societatea noastră nu e pregatită să integreze persoanele cu dizabilități. Costi continuă însă, e un luptator, și chiar unul Invictus. Familia sa a crescut cu încă un copil și sunt fericiți împreună. Recent a întrerupt antrenamentele la sfatul medicului, dar suntem alături de el și știm că va reveni așa cum a făcut-o întotdeauna.

Du steagul României la Invictus Games, Costi ! Pentru ca poți ! Go Invictus !

Costel Stanciu

Costel Stanciu
„M-aş vedea alergând, m-aş vedea pedalând pe bicicletă, m-aş vedea şi mi-aş dori să pot să aterizez în locaţia unde se vor desfăşura jocurile paralimpice, eu sunt militar paraşutist”.
Costel Stanciu a fost rănit grav în urma deflagrației unui dispozitiv exploziv improvizat pe timpul misiunii în Afganistan.
A făcut parte din forțele speciale, luptători cu un spirit deosebit, așa că rănile grave nu l-au împiedicat să rămână în armată și mai mult, să vrea să participe la Jocurile Paralimpice pentru militari. Viaţa merge înainte, aşa că nu vrea să-şi mai amintească momentele dramatice prin care a trecut în Afganistan. “Partea cea mai grea pentru mine a fost revenirea psihică. Fizic, m-am recuperat foarte repede, în 3 luni m-am întors acasă. Psihic mi-a fost mai greu, am fost încurajat, susţinut de familie.
Vreau să lupt şi să trăiesc şi să fiu militar profesionist în continuare”. Se concentrează pe antrenamente și pe familia frumoasă pe care o are, soția Crenguta, fiul Ștefan și fata sa Emilia, care i-au fost in permanență alături. Și nu sunt vorbe goale, Crenguța a învățat să meargă pe bicicletă pentru a-i fi aproape si la ultimul antrenament, a parcurs 20 de kilometri lângă soțul ei!

Du steagul României la Invictus Games, Costel ! Pentru că poți ! Go Invictus !

Marian Nicula

Marian Nicula
„Viața înseamnă suișuri si coborâșuri; eu am ales sa fiu învingător! Trebuie să lupți până reușești. Oamenii care nu cad, sunt cei care nu urcă! “ .
Marian Nicula a fost rănit de ziua armatei României, 25 octombrie, în 2011, în urma unui schimb de focuri dintre o patrulă românească și insurgenți. O mică schijă a găsit ochiul luptătorului nostru și a rămas acolo. O parte din războiul în care îi ajutăm pe afghani să își ia țara înapoi. O amintire că fără sânge pe câmpul de luptă, nu există libertate.
Marian aleargă. N-a fugit de luptă niciodată, dimpotrivă, fuge către o alta, care se numește Invictus Games ! Respirația sacadată care aduce cu tirul de mitralieră, transpirația care are gustul de praf sărat al patrulelor din Afghanistan și gps-ul care seamănă cu tehnologia de luptă folosită acolo, toate îl concentrează. Are alături toată familia, Marian si George (Jimi) Tănase, triatloniști pur sânge, Cristi Nicolescu, un alt văr care practica ciclismul și alergarea în Slatina Team, sunt toți alături de el.

Du steagul României la Invictus Games, Marian ! Pentru că poți ! Go Invictus !

Eugen Manaila

Eugen Manaila
„Când eram în căruțul cu rotile am zis: băi, tu trebuie să te ridici în picioare!” În 2010 Eugen s-a născut pentru a doua oară. În Afganistan patrula într-un HMMWV, alături de colegii lui. Era a doua misiune a soldatului nostru în zona Qalat, din sudul ţării. Puţin după ora 6 dimineaţa, coloana a fost atacată. Vehiculul a sărit în aer si a urmat un schimb de focuri. „Acel rău simți că te înconjoară. Când s-a lăsat liniștea am simțit că-s fulgerat. Toată zona coloanei vertebrale până sus în creier. Mi-am dat seama că sunt rănit”, așa ține minte Eugen Mănăilă ziua aceea.
Merge la serviciu în fiecare zi și aproape în fiecare zi se antrenează purtând tricoul Invictus, tricoul în care nu poți să renunți. Cu fiecare antrenament este mai încrezător și vrea să încerce mai mult. Are lângă el familia, căreia îi datorează un singur lucru, totul; 25 de ani de căsătorie cu un militar spun multe. Dar nu numai atât, colegii din unitate sunt cu el și mai nou, i-au pus o nouă poreclă „Robin Hood“.
Eugen vrea să tragă cu arcul, dar nu în pădure, ci la Jocurile Paralimpice Invictus în 2017.

Du steagul României la Invictus Games, Eugen ! Pentru că poți ! Go Invictus !

Ionut

Ionut
„Dacă Dumnezeu mi-a mai dat o șansă, înseamnă că mai am de făcut câte ceva pe aici !“ In 2008 Ionuț era în patrulă în Afghanistan când vehiculul său a sărit în aer.
Camarazii l-au vazut și pe el sărind; 10 metri după care gravitația și-a cerut drepturile. Ionuț a căzut pe spate, pe asfalt. 30 de minute de luptă au urmat. „Pot să mă ridic?“ întreba luptătorul din el care nu stia că picioarele defapt nu îl mai ascultă. „Rămâi acolo, suntem lângă tine„ îi spuneau colegii. A rămas un timp acolo, apoi a rămas în scaunul cu rotile.
Acum însă a descoperit că poate să facă ceva fără să stea în scaun. Poate să înoate, în bazin, în lac, sute de metri si mai nou, chiar kilometri. Se antrenează pentru Invictus Games . De ce ? Pentru că vrea să lupte, pentru că nu există nimic mai tare decât inima unui voluntar. Nici măcar explozia unei bombe de 100kg.

Du steagul României la Invictus Games, Ionuț ! Pentru că poți ! Go Invictus !

Daca vrei sa ii sprijini pe veteranii de razboi sa participle la Jocurile Mondiale paralimpice de la Toronto o poti face cumparand si purtand tricoul INVICTUS.
Go Invictus!

       

Leave A Comment

Recent Posts

 
Cinci motive pentru care trebuie să experimentați o tură în caiace noaptea
Ați auzit despre ture în caiac pe timp de noapte, dar nu suntem siguri că ştiţi la ce vă puteți aștepta din această experiență! Totul se schimbă! Totul va fi trait la superlativ! Dacă îți place gustul aventurii și iubeşti provocările, “Tură în caiace sub clar de lună plină pe lacul Vidraru… dar nu numai…”
Kettlebell – o nouă metodă de a face sport
Kettlebell este o metodă nouă şi diferită de a face sport. Această tehnică a apărut mai întâi în Rusia, in jurul anilor 1800 unde comerciantii in piete foloseau o greutate cu maner pentru a cantari marfa in balanta si care au inceput sa utilizeze aceste greutati si pentru a se intrece intre ei, ulterior a
La Asaltul Lupilor, descoperi razboinicul din tine
Descopera razboinicul ce zace mocnind inauntrul tau! Ocazia este aproape si se numeste Asaltul Lupilor! Cui nu i-ar placea sa aiba ocazia sa participe la un eveniment unde distractia si testarea capacitatilor fizice sa se armonizeze perfect cu oportunitatile de socializare si de petrecere a timpului liber? Cui nu i-ar placea ca macar o data-n
Asaltul Lupilor este cursa tuturor
Ai vreo idee cine se afla pe lista participantilor potentiali la cursa Asaltul Lupilor? Stii cine sunt temerarii decisi sa se inscrie la evenimentul autohton? Poate ca si tu, la fel ca multi altii, ai aflat de Asaltul Lupilor de pe retelele de socializare ori din discutiile de la locul de munca. Sau poate ca
4 motive pentru care sa-ti convingi prietenii sa formati o echipa
Uneori, oamenii pur si simplu nu vor sa fie ei primii atunci cand vine vorba de a incerca ceva nou. 1. Preia initiativa, e cazul sa fii lider! Odata ce le spui prietenilor tai ca ai de gând sa te inscrii, dar ca ai si nevoie de suportul lor, si in acelasi timp si tu
Descopera cum sa devii un „lup” adevarat!
Asaltul Lupilor este cea mai cunoscută și iubită cursă cu obstacole din România, un concept 100% romanesc, ci nu o franciza. Diversitatea consta si in numarul obstacolelor ce trebuie depasite. Poate fi vorba despre ziduri inalte de 3 m sau de gropi pline cu noroi in care risti sa te afunzi. Participantii, interesati de aceasta

Aboneaza-te la newsletter

Shop

 
Magazin Online cu produse originale Asaltul Lupilor.

Date de contact

 

Ne puteti contacta la:

Phone:    040 720.590.422
Mail: contact@AsaltulLupilor.ro
Address: Bucuresti, Romania

Termeni si conditii

 

Prin continuarea navigarii pe acest site declar ca sunt de acord cu: Politica de confidentialitate
Politica privind fisierele cookie
Termenii si conditiile site-ului