Cum se poate obtine o echipa mereu invingatoare?

scara ierahica

In jocurile sau in activitatile recreative, precum si in indeplinirea unei sarcini la locul de munca, cele mai bune rezultate se obtin atunci cand se actioneaza mana de la mana, in grup. Insa pentru ca nu orice grup poate deveni si o echipa mereu invingatoare, este necesar ca uneori, membrii sai sa experimenteze impreuna, diverse activitati.

De exemplu, pot participa la evenimente sportive care sa le permita sa devina constienti de diversitatea persoanelor cu care impreuna formeaza un grup. Astfel, fiecare va intelege ca pentru a-si atinge obiectivele aproape imposibil de atins individual, trebuie sa apeleze la colegii de grup, deveniti coechipieri.

Echipa, in cuvinte simple, o putem defini astfel: un grup de persoane unite intre ele in functie de un anumit obiectiv comun, ce depind unele de altele in baza abilitatilor si capacitatilor personale.

Cu ajutorul procesului de team building (in traducere ”constructia echipei”), indivizii reusesc sa dezvolte relatii de cooperare si de incredere reciproca. Astfel de legaturi sunt considerate indispensabile pentru formarea si inchegarea unui team unitar.

Un exemplu de activitate non formala, recreativa si distractiva, capabila sa intareasca legaturile dintre piesele aceluiasi puzzle sau organizatie, este cursa cu obstacole pe teren accidentat.

Care sunt activitatile de team building utile pentru imbunatatirea rezultatelor?

Intotdeauna in team building, activitatile grupului au ca destinatie primara ”atrofierea” invidualismului si crearea spiritului de echipa. Un grup unit sau o echipa omogena au mai mari sanse sa obtina succesul si sa imbunatateasca nu doar performantele individuale, ci si pe cele colective.

Team building-ul poate fi dezvoltat prin numeroase activitati indoor (sedinte, dezbateri, vizualizari de filme, etc.) sau outdoor (evenimente sportive, gale, olimpiade, jocuri distractive, etc.). Acestea se pot desfasura in salile de sedinte sau la ”un pahar de vorba” in jurul unei mese rotunde, dar si pe stadion sau in campul liber.

In functie de amplasare, pot lua nastere evenimente spectaculoase, deosebit de incitante chiar si pentru persoanele mai putin extrovertite, ce nu credeau sa faca fata unei aventuri in adevaratul sens al cuvantului. Insa indiferent de locatie, activitatile de team building au un caracter informal, iar printre obiective numara inchegarea raporturilor de colegialitate si de prietenie, dar si cresterea performantelor la locul de munca.

Cum ajuta cursa cu obstacole la consolidarea unei echipe?

Ca organizatori, suntem de parere ca cel mai simplu mod de a determina persoanele sa interactioneze, este activitatea fizica. Inspirati de cele mai provocatoare curse cu obstacole din lume, am pus bazele unui eveniment sportiv ce se va desfasura in aprilie 2015. Ne dorim ca aventura spartana in versiunea romaneasca sa favorizeze comunicarea si increderea reciproca, elemente esentiale in construirea relatiilor de grup.

Poate ca sedintele si seminariile tematice dau roade in masura in care individul ce tine discursul, le adreseaza ascultatorilor cate o intrebare. Dar cu cat publicul se limiteaza la ascultarea neintrerupta a ”oratorului” ce incearca sa le capteze atentia, cu atat se va plictisi mai repede.

In realitate, o astfel de tehnica este mai putin eficienta, intrucat atrage implicarea unei singure persoane de fiecare data si nu a mai multor persoane, ca in cazul unui joc sau activitati de echipa. Doar nu se vor pune toti din public sa vorbeasca deodata…

Desi este vorba despre o actiune inspirata de faimoasele ”spartan races”, evenimentul nu are un caracter competitional, dimpotriva. La cursele exclusiviste organizate cu sprijinul persoanelor cu experienta in antrenamentele militare si desfasurate intr-un poligon de instructie din Bucuresti, are intaietate buna dispozitie si fair play-ul.

Ne adresam tuturor celor aflati in cautarea unor provocari capabile sa-i motiveze sa adopte un stil de viata cat mai sanatos si in acelasi timp sa-i determine sa renunte la timiditate, in favoarea distractiei si a prieteniilor inchegate dezinteresat.

Pentru cine isi doreste sa traiasca o experienta unica si inegalabila impreuna cu prietenii sau colegii de la munca, Asaltul Lupilor este ocazia de care are nevoie!

Vezi oferta team building Bucuresti

       

Leave A Comment

Recent Posts

 
Cinci motive pentru care trebuie să experimentați o tură în caiace noaptea
Ați auzit despre ture în caiac pe timp de noapte, dar nu suntem siguri că ştiţi la ce vă puteți aștepta din această experiență! Totul se schimbă! Totul va fi trait la superlativ! Dacă îți place gustul aventurii și iubeşti provocările, “Tură în caiace sub clar de lună plină pe lacul Vidraru… dar nu numai…”
Kettlebell – o nouă metodă de a face sport
Kettlebell este o metodă nouă şi diferită de a face sport. Această tehnică a apărut mai întâi în Rusia, in jurul anilor 1800 unde comerciantii in piete foloseau o greutate cu maner pentru a cantari marfa in balanta si care au inceput sa utilizeze aceste greutati si pentru a se intrece intre ei, ulterior a
La Asaltul Lupilor, descoperi razboinicul din tine
Descopera razboinicul ce zace mocnind inauntrul tau! Ocazia este aproape si se numeste Asaltul Lupilor! Cui nu i-ar placea sa aiba ocazia sa participe la un eveniment unde distractia si testarea capacitatilor fizice sa se armonizeze perfect cu oportunitatile de socializare si de petrecere a timpului liber? Cui nu i-ar placea ca macar o data-n
Asaltul Lupilor este cursa tuturor
Ai vreo idee cine se afla pe lista participantilor potentiali la cursa Asaltul Lupilor? Stii cine sunt temerarii decisi sa se inscrie la evenimentul autohton? Poate ca si tu, la fel ca multi altii, ai aflat de Asaltul Lupilor de pe retelele de socializare ori din discutiile de la locul de munca. Sau poate ca
4 motive pentru care sa-ti convingi prietenii sa formati o echipa
Uneori, oamenii pur si simplu nu vor sa fie ei primii atunci cand vine vorba de a incerca ceva nou. 1. Preia initiativa, e cazul sa fii lider! Odata ce le spui prietenilor tai ca ai de gând sa te inscrii, dar ca ai si nevoie de suportul lor, si in acelasi timp si tu
Descopera cum sa devii un „lup” adevarat!
Asaltul Lupilor este cea mai cunoscută și iubită cursă cu obstacole din România, un concept 100% romanesc, ci nu o franciza. Diversitatea consta si in numarul obstacolelor ce trebuie depasite. Poate fi vorba despre ziduri inalte de 3 m sau de gropi pline cu noroi in care risti sa te afunzi. Participantii, interesati de aceasta

Aboneaza-te la newsletter

Shop

 
Magazin Online cu produse originale Asaltul Lupilor.

Date de contact

 

Ne puteti contacta la:

Phone:    040 720.590.422
Mail: contact@AsaltulLupilor.ro
Address: Bucuresti, Romania

Termeni si conditii

 

Prin continuarea navigarii pe acest site declar ca sunt de acord cu: Politica de confidentialitate
Politica privind fisierele cookie
Termenii si conditiile site-ului