De ce Asaltul Lupilor?

steag dacic

Pentru a raspunde acestei intrebari, vom incepe o scurta incursiune in mitologie, lasandu-va posibilitatea sa faceti toate legaturile dintre lupi si cursa cu obstacole Asaltul Lupilor.

Simbolul steagului dacic

Stramosii nostri, dacii, asa cum o stim cu totii, au fost un neam de oameni neinfricati, harnici si mestesugari priceputi.

Popor inzestrat, dacii nu aveau teama nici de moarte (credeau in reincarnarea sufletului dupa moarte si ”migrarea” acestuia catre Zamolxis), nici de inamici. Asa cum a mentionat Herodot, cunoscut drept ”parintele istoriei”, dacii erau cei mai viteji, dar si cei mai corecti dintre traci.

Si ce alt simbol ar fi putut sa-i caracterizeze si sa-i imbarbateze mai bine pe campul de lupta, decat dragonul cu trup de sarpe si cap de lup, infipt intr-un varf de lance? Este insasi stindardul dacic, numit Draco sau Dracon, ce avea menirea ca pe de o parte sa-i incurajeze in batalii, iar pe de alta, sa bage spaima-n inamici.

Lupul alb in mitologia universala

Asocierea cursei cu obstacole (Asaltul Lupilor), la fel ca a stindardului dacic, cu lupul alb, nu este aleatorie.

Prin natura sa, lupul este considerat un animal social, inteligent, ce se poate adapta usor, mereu dispus aliantelor cu alti semeni de-ai sai.
Capul haitei (masculul alfa), in ciuda suprematiei ierarhice, are capacitatea sa comunice cu ceilalti membri ai haitei, ajutand astfel la supravietuirea ”tribului”.

In imaginatia colectiva, lupul a avut mereu un semnificat pe cat de complex, pe atat de contradictoriu. Un animal totemic prin excelenta, de-a lungul secolelor, in functie de varietatea religiilor si culturilor, lupul alb a devenit intruchiparea unor diferite arhetipuri si simboluri.

In legendele stravechi si in mitologia universala, ocupa diferite roluri.
In mitologia greaca, lupul era reincarnarea lui Marte, zeul razboiului, in timp ce simbolizat de Apollo, ii era atribuita o semnificatie solara (Apollo, zeul luminii, mai era numit si Lycos, care in traducere libera, inseamna lup).

La fel si in cultura stravechilor daci, Zamolxis, zeul suprem al geto-dacilor, era supranumit Lycos, adica lup sau lumina. Prin asociere, dacii, care se credeau fiii lui Zamolxis, se considerau totodata si fii Marelui Lup Luminos, ajungand sa se identifice cu lupul (de aici si ideea fauririi stindardului).

Simbolul lupului mai apare in mitologia germana, unde Odin, zeul spiritual, era mereu in compania a doi lupi. Si alte legende cu o data mai recenta aduc lupul in prim plan, spre exemplu, prin Romulus si Remus. Gemenii crescuti de o lupoaica sunt recunoscuti in cultura mediteraneana ca gemenii fondatori ai Romei, orasul devenit leaganul crestinismului.

In concluzie, nu degeaba ne-am oprit asupra mitologiei autohtone, parte din mitologia universala, mai exact asupra legendelor dacice si a stindardului dacic reprezentat de sarpele cu cap de lup.
Pentru ca dacii si cultura lor straveche intruchipeaza cel mai bine razboinicul modern in varianta autohtona sau participantul la viitoarele curse cu obstacole pe teren accidentat din Bucuresti.

       

Comments

Leave A Comment

Recent Posts

 
Cinci motive pentru care trebuie să experimentați o tură în caiace noaptea
Ați auzit despre ture în caiac pe timp de noapte, dar nu suntem siguri că ştiţi la ce vă puteți aștepta din această experiență! Totul se schimbă! Totul va fi trait la superlativ! Dacă îți place gustul aventurii și iubeşti provocările, “Tură în caiace sub clar de lună plină pe lacul Vidraru… dar nu numai…”
Kettlebell – o nouă metodă de a face sport
Kettlebell este o metodă nouă şi diferită de a face sport. Această tehnică a apărut mai întâi în Rusia, in jurul anilor 1800 unde comerciantii in piete foloseau o greutate cu maner pentru a cantari marfa in balanta si care au inceput sa utilizeze aceste greutati si pentru a se intrece intre ei, ulterior a
La Asaltul Lupilor, descoperi razboinicul din tine
Descopera razboinicul ce zace mocnind inauntrul tau! Ocazia este aproape si se numeste Asaltul Lupilor! Cui nu i-ar placea sa aiba ocazia sa participe la un eveniment unde distractia si testarea capacitatilor fizice sa se armonizeze perfect cu oportunitatile de socializare si de petrecere a timpului liber? Cui nu i-ar placea ca macar o data-n
Asaltul Lupilor este cursa tuturor
Ai vreo idee cine se afla pe lista participantilor potentiali la cursa Asaltul Lupilor? Stii cine sunt temerarii decisi sa se inscrie la evenimentul autohton? Poate ca si tu, la fel ca multi altii, ai aflat de Asaltul Lupilor de pe retelele de socializare ori din discutiile de la locul de munca. Sau poate ca
4 motive pentru care sa-ti convingi prietenii sa formati o echipa
Uneori, oamenii pur si simplu nu vor sa fie ei primii atunci cand vine vorba de a incerca ceva nou. 1. Preia initiativa, e cazul sa fii lider! Odata ce le spui prietenilor tai ca ai de gând sa te inscrii, dar ca ai si nevoie de suportul lor, si in acelasi timp si tu
Descopera cum sa devii un „lup” adevarat!
Asaltul Lupilor este cea mai cunoscută și iubită cursă cu obstacole din România, un concept 100% romanesc, ci nu o franciza. Diversitatea consta si in numarul obstacolelor ce trebuie depasite. Poate fi vorba despre ziduri inalte de 3 m sau de gropi pline cu noroi in care risti sa te afunzi. Participantii, interesati de aceasta

Aboneaza-te la newsletter

Shop

 
Magazin Online cu produse originale Asaltul Lupilor.

Date de contact

 

Ne puteti contacta la:

Phone:    040 720.590.422
Mail: contact@AsaltulLupilor.ro
Address: Bucuresti, Romania

Termeni si conditii

 

Prin continuarea navigarii pe acest site declar ca sunt de acord cu: Politica de confidentialitate
Politica privind fisierele cookie
Termenii si conditiile site-ului