Descopera cum sa devii un „lup” adevarat!
Asaltul Lupilor este cea mai cunoscută și iubită cursă cu obstacole din România, un concept 100% romanesc, ci nu o franciza. Diversitatea consta si in numarul obstacolelor ce trebuie depasite. Poate fi vorba despre ziduri inalte de 3 m sau de gropi pline cu noroi in care risti sa te afunzi.
Participantii, interesati de aceasta noua aventura, pot sa fie surprinsi de dificultatea traseului. Acesta este unul dintre primele motive pentru care inainte de a te inscrie la acest eveniment unic la noi in tara, trebuie sa fii atent la unele ”detalii” tehnice precum pregatirea fizica, incaltamintea sau alimentatia.
Fiecare dintre aceste elemente, intr-o masura mai mica sau mai mare, te vor ajuta sa faci fata provocarii si sa duci la bun sfarsit o cursa care la origini, era destinata doar adevaratilor razboinici.
Prima regula: pregatirea fizica si antrenamentul
La prima vedere, neglijand particularitatile traseului, in special daca te numeri printre cei cu o prezenta activa in salile de fitness, vei fi tentat sa spui ca nu ai nevoie de nicio indrumare. Ca doar rezistenta fizica si abilitatile de felina iti stau la degetul mic. Dar nu uita ca este totusi vorba despre o cursa ce are loc pe un teren accidentat.
O astfel de cursa poate sa nu fie chiar ca o alergare pe banda rulanta. Schimbarea decorului, mai exact zonele offroad, ar putea sa-ti puna la grea incercare musculatura. Si in loc sa-ti dozezi energiile doar catre finalizarea cursei, in plus, va trebui sa fii foarte atent si la fiecare denivelare sau obstacole pe care natura si organizatorii le-au pregatit pentru tine.
A doua regula: incaltamintea adecvata
Cine nu a mai alergat inca la o cursa cu obstacole similara, foarte probabil ca-si va alege incaltamintea in baza preferintelor estetice (culori, design). Insa cand vei fi nevoit sa-ti demonstrezi abilitatile atletice in conditii vitrege, pe un traseu alunecos, plin de noroi, incaltamintea trebuie sa indeplineasca niste criterii esentiale.
Potrivit expertilor, perechea de pantofi perfecta este lejera si in acelasi timp destul de rezistenta pentru a face fata traseului accidentat. Apoi, trebuie sa aiba talpa cat mai aderenta si moale, astfel incat sa impiedice alunecarea si sa amortizeze duritatea terenului. Totodata, sunt de preferat pantofii care lasa piciorul sa respire si nu cei impermeabili care, dupa o ”baie” in namol, nu vor face decat sa mentina umiditatea si noroiul in interior.
A treia regula: obiceiurile alimentare
O cursa de genul Asaltul Lupilor, plina de obstacole, multe dintre ele greu de trecut, implica si bune capacitati fizice si mentale, ce nu se pot intretine decat cu o alimentatie pe masura evenimentului. O strategie alimentara corecta va imbunatati conditia fizica si performantele, chiar daca nimeni nu se va uita la cronometru.
In timpul efortului fizic intens, corpul incepe sa arda rezervele energetice disponibile, adica glucidele si carbohidratii. Abia cand acestea se sfarsesc, va arde si din grasimile acumulate. Pentru a nu risca sa ajungi la jumatatea cursei cu un deficit glicemic, este necesara o masa care sa contina alimente usor de asimilat, dar in masura sa-i ofere corpului energia necesara. Iar pentru a evita problemele intestinale, este indicat ca ultima masa sa fie cu cel putin doua ore inainte de start.
Daca vrei sa fii apt pentru cea mai excentrica provocare a vietii tale, urmareste indeaproape toate recomandarile noastre.
Leave A Comment