Loading Evenimente
19 Oct
  • This eveniment has passed.
cascada 7 Izvoare

Sambata 19 octombrie, descoperim impreuna unul dintre locurile in jurul caruia s-au creat nenumarate povesti: Cascada 7 izvoare – “Apa nemuririi” din Muntii Bucegi.

Apa care tasneste din munte este cea mai curata din lume si este subiectul a numeroase legende care ii atribuie proprietati magice. De-a lungul timpului, cascada a fost numita “izvorul nemuririi” a lui Nicolae Ceausescu sau “izvorul sacru” a lui Zalmoxe.

Va propunem o tura de relaxare pe un traseu montan foarte spectaculos, care va va ajuta sa uitati de forfota orasului si va va incarca cu energie pozitiva conectandu-va cu natura.
Vom petrece o zi inconjurati de peisaje incantatoare, cascade, chei si lacuri salbatice. Vom admira pereti verticali de piatra si vom traversa rauri pe podete de lemn special construite pentru a ne oferi o experienta si o doza de adrenalina de neuitat.
Pe drum vom avea ocazia sa admiram impresionatele Chei ale Zanoagei si ale Orzei, pitorescul Lacului Scropoasa si evantaiul imens al Cascadei Sapte Izvoare, obiective naturale de o frumusete coplesitoare pe care le vom descoperi intr-un areal restrains.
Aceasta drumetie se adreseaza adultilor si copiilor de peste 9 ani insotiti de cel putin un parinte si presupune o drumetie de nivel mediu-usor ce necesita o minima conditie fizica.


CAND? 19 octombrie 2019
UNDE? Muntii Bucegi

CE TREBUIE SA STII?
Cascada 7 Izvoare
Cascada 7 Izvoare are cea mai pura si curata apa din lume. Mai mult decat atat, exista si cateva teorii in legatura cu acest fenomen.
Studii microbiologice asupra apei de la cascada cele 7 izvoare au fost efectuate inca din perioada interbelica. Primele teste au fost realizate in 1927, urmand ca acestea sa fie reluate in 1930 si 1935.
Potrivit specialistilor aceasta indica un nivel de zero bacterii, neintalnit la vreo alta apa din lume. Izvorul se gaseste intr-o zona superba, nu departe de Lacul “de Smarald” Scropoasa.

In jurul apelor pure de la cele 7 izvoare s-a creat o adevarata mitologie…

„Izvorul sacru a lui Zalmoxe” – Legenda spune ca insusi zeul dacilor, Zamolxe ar fi baut din aceasta ,,apa vie”. Circula povesti despre ritualuri dacice chiar pe locul cascadei celor 7 izvoare. Totusi, nu exista nicio dovada concreta cu privire la folosirea cascadei celor 7 izvoare ca loc initiatic sau curativ de catre daci.

„Izvorul nemuririi a lui Ceausescu” – Totodata se spune ca specialistii cooptati de Ceausescu ar fi descoperit un lac subteran, urias, chiar sub stanca din care izvoraste la suprafata cascada. Debitul ar fi de 4000 de litri pe secunda, ceea ce ar duce la formarea unei adevarate mari subterane.
Plecand de la puritatea extrem de ridicata a apei de la cele 7 izvoare, au aparut si diferite zvonuri ca accesul la izvoare ar fi fost restrictionat de Nicolae Ceausescu. Fostul presedinte roman ar fi fost convins ca la cele 7 izvoare se afla secretul nemuririi.

In realitate pentru puritatea apei exista doua teorii. Fie ca suvoiul trece printr-un camp magnetic, anomalii de acest fel fiind descoperite in zona, fie strabate un zacamant de argint care purifica apa.

Lacul Scropoasa
lacul scropoasa

Lacul Scropoasa alimenteaza hidrocentrala de la Dobresti, una dintre cele mai vechi din Romania, construita in anul 1936. Barajul Scropoasa are 27 de metri inaltime si 6 metri latime.
Lacul Scoproasa este un lac de baraj artificial construit in anul 1929 in scopuri hidroenergetice, situat la aproape 1200 de metri altitudine intre Cheile Zanoagei si Cheile Orzei, cu o suprafata 5,7 hectare si o adancime de aprox 15m.

Cheile Orzei
Cheile Zanoagei

Cheile Orzei sunt cele mai inguste chei de pe cursul raului Ialomita si unele dintre cele mai inguste din Romania, trecerea de la Lacul Scropoasa prin Cheile Orzei se face printr-un tunel sapat manual acum 75 de ani, ce are aproximativ 100 metri si este in proprietatea Hidroelectrica, trecerea prin el este oprita.

Ce facem:
Sambata dimineata plecam din Bucuresti cu microbuzul nostru pana la camping Zanoaga de unde ne vom lua rucsacul in spate si vom porni pe traseu. Pranzul va fi sub forma de picnic in zona Lacului Scropoasa cu ce am adus fiecare in rucsac.
Traseu: Cheile Zanoagei – Lacul Scropoasa – Cheile Orzei – Cascada 7 Izvoare
PARTICIPANTI: Acest traseu este recomandat adultilor si copiilor de peste 9 ani insotiti de cel putin un parinte si presupune o drumetie de nivel mediu-usor ce necesita o minima conditie fizica.
Durata traseului: aproximativ 5-6 ore.
Dificultatea: mediu – usor
ECHIPAMENT NECESAR:
– Ghete trekking cu talpa aderenta pentru drumetie;
– Haine adecvate pentru munte (pantaloni lungi, polar, tricou – recomandat material sintetic sau lana, jaketa impermeabila, sapca/bandana)
– Rucsac mic (20-30L)
– Apa – 2L/persona (minim)
– Mancare pentru masa de pranz si gustari
CAT COSTA?
150 ron
. . . si ce este inclus in pret:
– transportul din Bucuresti pana la si de la camping Zanoaga cu microbuz cu sofer profesionist
– organizarea excursiei, ghidajul pe traseu cu ghid montan autorizat
– Super atmosfera, pentru Lupii participanti

Ghidajul si indrumarea pe traseu va fi asigurata de Mihai Barbu ghid montan autorizat Autoritatea Nationala pentru Turism – numar autorizatie 3937 cu o experienta montana si in domeniul turismului de aventura de peste 20 ani.
Participarea la eveniment este conditionata de acceptarea si semnarea Contractului Cadru, in cazul minorilor si de o Declaratie a parintelui, de starea vremii si de numarul minim de participanti.

Vrei sa ai ce povesti luni la birou? Hai cu noi la Cascada 7 Izvoare – izvorul sacru al dacilor!

Loc de întâlnire

Cascada 7 Izvoare

Organizator

Asaltul Lupilor
Telefon:
0720.590.422
Email:
contact@AsaltulLupilor.ro
Sit web:
www.AsaltulLupilor.ro

Lastest Events

 

Aboneaza-te la newsletter

Shop

 
Magazin Online cu produse originale Asaltul Lupilor.

Date de contact

 

Ne puteti contacta la:

Phone:    040 720.590.422
Mail: contact@AsaltulLupilor.ro
Address: Bucuresti, Romania

Termeni si conditii

 

Prin continuarea navigarii pe acest site declar ca sunt de acord cu: Politica de confidentialitate
Politica privind fisierele cookie
Termenii si conditiile site-ului