Loading Evenimente
26 Oct
  • This eveniment has passed.
Cerdacul Stanciului – Poarta de intrare în lumea haiducilor din Piatra Craiului

Sâmbătă, 26 octombrie, vă propunem un traseu montan foarte spectaculos în Munţii Piatra Craiului la Cerdacul Stanciului şi Marele Grohotiş, cel mai important fenomen carstic din Carpaţi şi cea mai mare formaţiune de acest gen din România.

Cerdacul Stanciului – o arcada impresionantă din calcar, monument al naturii – îşi are numele legat de o legendă, şi anume cea a haiducului Stanciu Bratu. Despre acesta se spune că îşi trăia zilele prin această regiune în secolul XVIII, avându-şi ascunzişul în peştera din apropiere.
Pe drumul spre “Poarta de intrare în mareţia Craiului” vom putea să admiram creastele munţilor iar cu puţin noroc vom putem vedea capre negre şi alte splendori ale locului.

SCURT ISTORIC:
Stanciu Bratu, pe numele său Stanciu al Bratului, a fost una din figurile legendare de haiduci ale sfârșitului de secol XVIII, cunoscut alături de ceata sa în toată regiunea culoarului Rucăr-Bran.
Haiducii prădau îndeosebi stânele din munții acaparați de la moșneni de către bogătașii din Rucăr şi își aveau ascunzătoarea în peștera de la Cerdacul Stanciului în munții Piatra Craiului.
Cel ce făcea de santinelă se urca pe un brad uscat, de pe care înconjura cu privirea întreaga zonă. S-a păstrat și azi în Piatra Craiului, lângă Cerdacul Stanciului, denumirea „La Prepeleac”, dată de localnici locului de santinelă.
Haiducul Stanciu a fost prins la Rucăr și spânzurat in gradinile Balanilor pe locul numit „Muchea cu spânzurătorile” de la Posada.

0%

Grad de ocupare


CÂND? 26 octombrie 2019
UNDE? Munţii Piatra Craiului
CE? Trekking day nivel mediu, pentru cei care vor să descopere frumuseţea munţilor Piatra Craiului în toată splendoarea lor de toamnă.
CE TREBUIE SĂ ŞTII?
Sâmbată dimineaţa plecăm din Bucureşti cu microbuzul nostru până la Sătic (Cojocaru) de unde ne vom lua rucsacul în spate şi vom porni pe traseu.
Prânzul va fi sub forma de picnic în zona Cerdacului cu ce am adus fiecare la noi.
PARTICIPANȚI: Acest traseu este recomandat adulţilor care au o minimă condiţie fizică.
Durata traseului: 7 ore (dus- intors incluzând şi pauzele)
Dificultatea: medie
Traseu:
Valea Dragoslavelor – Cabana Garofiţa Pietrei Craiului – Padina Lancii – Marele Grohotiş – Cerdacul Stanciului – culmea Piscul cu Brazi – Cabana Dragos Bajan (Valea lui Ivan).

EDUCAŢIE MONTANĂ – SURVIVAL TIPS & TRIKS
Pe parcursul excursiei ghidul nostru Mihai vă va introduce în educaţia montană şi arta supravieţuirii în natură 🙂
ECHIPAMENT NECESAR:
– Bocanci cu talpă aderentă
– Haine adecvate (pantaloni, jachetă impermeabilă, polar, şapcă/bandana, căciulă/mânuşi)
– Rucsac
– Lanternă (de preferat frontală)
– Bete de trekking (recomandate)
– Sandwich-uri pentru masa de prânz, apa/ceai (minim 2l /persoana), fructe /dulciuri pentru energie pe traseu

CÂT COSTĂ?
Înscriere 1-2 persoane – 150 Ron / persoană
Pachet 3 persoane – 140 Ron / persoană
Pachet 4 persoane – 130 Ron / persoană
… şi ce este inclus în preţ:
– o drumeţie foate faină în locuri pitoreşti
– transportul din Bucureşti până la şi de la Sătic cu microbuz
– organizarea excursiei şi ghidaj pe traseu cu ghid montan autorizat
– poze şi filmuleţe de pe traseu
– super atmosferă, pentru participanţi
Ghidajul şi îndrumarea pe traseu va fi asigurată de Mihai Barbu ghid montan autorizat Autoritatea Naţionala pentru Turism – numar autorizaţie 3937 cu o experienţă montană şi în domeniul turismului de aventură de peste 20 ani.
Participarea la eveniment este conditionata de acceptarea si semnarea Contractului Cadru, de starea vremii si de numarul minim de participanti.

Toamna se numară aventurile! Hai cu noi la Cerdacul Stanciului!

Detalii

Data:
octombrie 26, 2019
Timp:
6:00 am - 9:00 pm
Eveniment Categories:
,
Eveniment Tags:
,
Sit web:
http://www.AsaltulLupilor.ro

Loc de întâlnire

Cerdacul Stanciului şi Marele Grohotiş

Lastest Events

 
Sâmbătă 11 iulie, prin programul Asaltul Lupilor The Adventurers, vă invităm la o drumeţie montană pe un traseu spectaculos! Pe parcursul unei zile, vom respira aer curat făcând mişcare în natură, vom “explora” canionul şi cascada 7 Scări, vom servi masa înconjuraţi de “probabil” cei mai vestiţi măgăruşi şi ne vom încărca cu energie pozitivă admirând peisaje de vis de pe vârful Piatra Mare.
Pe 1 şi 2 august, vă propunem o tură în caiace sub clar de lună plină pe Lacul Vidraru şi o drumeţie plină de adrenalină prin canionul Valea lui Stan. Va fi un weekend de vis, un weekend de povestit nepoţilor :) Un weekend în care te vei bucura de o experienţă unică şi fascinantă!
Asaltul Lupilor este despre spirit de echipă, adrenalină şi socializare. Este o cursă necompetitivă şi necronometrată axată pe spiritul de ajutor reciproc între sportivi indiferent dacă se cunosc sau nu. Pentru depăşirea obstacolelor participanţii se pot ajuta, neexistând penalizari.

Aboneaza-te la newsletter

Shop

 
Magazin Online cu produse originale Asaltul Lupilor.

Date de contact

 

Ne puteti contacta la:

Phone:    040 720.590.422
Mail: contact@AsaltulLupilor.ro
Address: Bucuresti, Romania

Termeni si conditii

 

Prin continuarea navigarii pe acest site declar ca sunt de acord cu: Politica de confidentialitate
Politica privind fisierele cookie
Termenii si conditiile site-ului