Loading Evenimente
13 Apr
  • This eveniment has passed.
trovantii-de-la-Ulmet

Tara Luanei si misterele asezarilor rupestre din Muntii Buzaului

Sambata, 13 aprilie 2019, vă propunem o tura de o zi in Muntii Buzaului pe urmele misterelor ce invaluie asezarile rupestre din Tara Luanei.
Aceasta excursie se adreseaza adultilor si copiilor de peste 9 ani insotiti de cel putin un parinte si presupune o drumetie de nivel mediu-usor ce necesita o minima conditie fizica.

0%

Grad de ocupare


CAND? 13 aprilie 2019
UNDE? Muntii Buzaului
CE TREBUIE SA STII?
Țara Luanei – Poarta lui Dumnezeu din Munții Buzăului
Munții Buzăului adăpostesc o zonă plină de mister, încărcată de istorie și necunoscut, asupra căreia s-au țesut, de-a lungul timpului numeroase basme si legende, precum și numeroase povestiri despre dispariții umane și fenomene paranormale.
Țara Luanei este o regiune deosebită deoarece aici se găsesc așezări rupestre, care datează încă din preistorie.
În Țara Luanei se află zece peșteri și grote fascinante, printre care se numără și Aluniș, Agatonul Vechi , Agatonul Nou, Peștera lui Dionisie Torcătorul, Fundătura, Fundul Peșterii și Peștera lui Iosif.
Recent, au fost găsite dovezi, care atestă faptul că peșterile din zonă au fost locuite încă din perioada preistorică. Cercetători de la Muzeul Județean de Istorie Buzău au găsit, în grota Fundul Peșterii, o serie de simboluri desenate pe pereți, despre care se presupune că sunt acolo de peste 4000 de ani!!!
Legenda Țării Luanei
Bătrânii povestesc că, în vremuri demult uitate, în Munții Buzăului domnea un rege bătrân și înțelept, Luana, ale cărui cetăți atingeau cerul. Apărătorii cetăților erau viteji netemători de moarte care luptau numai pentru dreptate, iar regele le vindeca rănile cu apele fermecate din Valea Izvoarelor. Vrăjmașii împinși de pizmă, în care de foc, au doborât Soarele Luanei, Pământul s-a cutremurat din încheieturi, iar pe locul cetății, scoarța terestră a rămas pustiită, semne care se mai văd și astăzi.
Legendele din Țara Luanei sunt mai numeroase, nefiind însă confirmate de studiile ștințifice.

Să fie acest loc o poartă către Lumea de Dincolo, o Poartă a lui Dumnezeu? Hai sa descoperim impreuna….

MISTERE
Această zonă se mai remarcă prin existența a numeroase stânci și pietre încărcate de simboluri și semne străvechi, încă puțin cercetate. De asemenea, s-au descoperit intrări ciudate în pământ sau locuri în care oamenii s-au confruntat cu fenomene stranii. De altfel, localnicii vorbesc despre dispariții neobișnuite ale unor oameni, călătorii în timp sau oseminte de uriași scoase din pământ și ascunse de către autorități…
Poate ca ai auzit despre „pietrele vii”, pe numele lor stiintific trovanti, ce isi schimba forma si locatia, despre care se spune ca ar avea origini extraterestre. Sau despre zona unde se gasesc asezari misterioase si un varf de munte ce se roteste. Sau despre varful unui munte ce are forma unei piramide, iar legendele spun ca acolo aterizau OZN-uri…….
Adevarul este ca probabil toate acestea sunt doar povesti, insa daca va plac legendele, vreti sa va incarcati cu energie pozitiva si să descoperiti peisaje uimitoare cu enigme vechi de milenii va asteptam alaturi de noi pe 13 aprilie!

Ce facem:
Sambata dimineata plecam devreme din Bucuresti cu destinatia Muntii Buzaului – Masivul Ivanet in zona localitatilor Alunis – Bozioru unde ne vom deplasa cu microbuzul. Odata ajunsi ne luam rucsacul in spate si pornim pe carari tainece catre locuri pline de mister si istorie inconjurati de un cadru natural mirific. Vom vizita cele mai reprezentative asezari rupestre din zona si ne vom bucura de natura si de misterele locurilor.
La pranz ne vom opri la un picnic in natura si vom servi ce ne-am adus fiecare de acasa.
Nu vom rata nici trovantii de la Ulmet, farfurii zburatoare ajunse la noi poate nu din intamplare 🙂
Durata traseului: aproximativ 5-6 ore.
Dificultatea: mediu – usor
ECHIPAMENT NECESAR:
– Ghete trekking cu talpa aderenta pentru drumetie;
– Haine adecvate pentru munte (pantaloni lungi, polar, tricou – recomandat material sintetic sau lana, jaketa impermeabila, sapca/bandana)
– Rucsac mic (20-30L)
– Apa – 2L/persona (minim)
– Mancare pentru masa de pranz si gustari
CAT COSTA?
130 ron
. . . si ce este inclus in pret:
– transportul din Bucuresti cu microbuz cu sofer profesionist
– organizarea excursiei, ghidajul pe traseu cu ghid montan autorizat
– Super atmosfera, pentru Lupii participanti

Ghidajul si indrumarea pe traseu va fi asigurata de Mihai Barbu ghid montan autorizat Autoritatea Nationala pentru Turism – numar autorizatie 3937 cu o experienta montana si in domeniul turismului de aventura de peste 20 ani.
Participarea la eveniment este conditionata de acceptarea si semnarea Contractului Cadru, in cazul minorilor si de o Declaratie a parintelui, de starea vremii si de numarul minim de participanti.

Detalii

Data:
aprilie 13, 2019
Preţ:
130Ron
Eveniment Categories:
,
Eveniment Tags:
, , , , , , , ,
Sit web:
http://www.AsaltulLupilor.ro

Loc de întâlnire

Tara Luanei
Taramul Misterelor România

Organizator

Asaltul Lupilor
Telefon:
0720.590.422
Email:
contact@AsaltulLupilor.ro
Sit web:
www.AsaltulLupilor.ro

Lastest Events

 
Asaltul Lupilor este despre spirit de echipă, adrenalină şi socializare. Este o cursă necompetitivă şi necronometrată axată pe spiritul de ajutor reciproc între sportivi indiferent dacă se cunosc sau nu. Pentru depăşirea obstacolelor participanţii se pot ajuta, neexistând penalizari.

Aboneaza-te la newsletter

Shop

 
Magazin Online cu produse originale Asaltul Lupilor.

Date de contact

 

Ne puteti contacta la:

Phone:    040 720.590.422
Mail: contact@AsaltulLupilor.ro
Address: Bucuresti, Romania

Termeni si conditii

 

Prin continuarea navigarii pe acest site declar ca sunt de acord cu: Politica de confidentialitate
Politica privind fisierele cookie
Termenii si conditiile site-ului