Interviu cu un atlet: George Popescu
Un iubitor al sportului si al muntelui. Pe George Popescu il vei intalni la foarte multe evenimente alaturi de cei cu care impartaseste aceasi pasiune nebuna.
Spune-ne un pic despre tine și despre pregatirea ta ca sportiv?
Numele meu este George si sunt din Ploiesti. Am o pasiune nebuna pentru Romania si ce ofera ea ca peisaje si monumente. Calatoresc de fiecare data cand am ocazia si profit, in mare parte, de fiecare zi libera. Pasiunea pentru sport a venit in urma drumetiilor montane pe care le fac de cativa ani buni. Nu ma pot numi sportiv, dar pot sa spun ca sunt amator de senzatii, experiente si sport.
Ce te inspira si te motiveaza in activitatea sportiva?
In momentul in care particip la un concurs, fie el cu obstacole sau doar alergare, cel mai mult imi doresc sa ma depasesc pe mine. Nu particip pentru podium… particip din pasiune pentru sport. In astfel de competitii, concursuri sau curse intalnesti o multime de oameni frumosi care impart aceeasi pasiune nebuna si te incurajeaza, te aclama si iti dau puterea sa treci peste obstacole sis a duci la bun sfarit orice cursa.
Cum ai ajuns sa participi la cursele cu obstacole?
Facebook-ul a avut un rol important, recunosc. Am vazut un eveniment pe facebook si am fost curios. Am citit despre cursa si m-a tentat. Voiam sa vad despre ce este vorba si daca o sa reusesc sa o termin. Prima cursa la care am participat a fost chiar Asaltul Lupilor, in aprilie 2015. Dupa aceasta au urmat mai multe evenimente de acest gen, dar si cross, semimaraton, marathon, marathon montan etc.
Care este cea mai memorabila amintire din timpul unei curse?
Cea mai amuzanta si frumoasa amintire este de la cursa din iunie 2016 la Asaltul Lupilor, cand a trebuit sa sar intr-o groapa imensa plina cu apa. In momentul in care am sarit in ea am facut valuri. Fara sa ma laud, dar cred ca cea mai tare saritura a fost a mea la cursa aceea 🙂
Care a fost obstacolul cel mai provocator cu care te-ai confruntat?
Cea mai mare provocare pentru mine a fost sa urc pe sfoara la cursa din octombrie 2015, la Asaltul Lupilor in Ploiesti. Avand in vedere ca celelalte probe le-am trecut fara nicio problema, am crezut ca voi proceda la fel si la aceea, insa am descoperit ca nu am atata forta in maini pe cat mi-ar fi trebuit. Si totusi, nimic nu e imposibil. Am reusit din a treia incercare.
Care sunt gandurile tale despre comunitatea curselor cu obstacole și sport in general?
Mie mi se pare cea mai usoara modalitate sa intalnesti oameni cu aceeasi pasiune ca si tine. Intalnesti oameni care isi desfasoara activitatea in domenii total diferite, dar sunt adusi impreuna printr-un hobby. Ce face frumoasa o cursa cu obstacole, din punct de vedere participant, este ca oricine este dispus sa ajute un participant aflat in dificultate sa treaca de un obsacol. Si, in plus, organizatorii au grija de fiecare data sa faca totul pentru confortul concurentilor, punand la dispozitie diferite servicii, alimente si puncte de hidratare.
Ce sfat ai da unei persoane care participa pentru prima data la o cursa cu obstacole?
Sa se distreze si sa termine cursa! Asta e tot ce conteaza.
“Meseria” de parinte se impaca cu sportul, dar cu participarea la curse cu obstacole?
(doar pentru parinti)
In momentul de fata nu sunt parinte si nu imi pot exprima parerea in mod subiectiv. Eu cred, totusi, ca este o modalitate distractiva de a incuraja micutii sa faca miscare.
Cum vezi viitorul curselor cu obstacole in Romania?
Cursele cu obstacole se vor inmulti cu siguranta. Totodata se va inmulti si numarul participantilor la astfel de curse, pentru ca a inceput sa prinda acest sport si in Romania. Dar cred vor ramane in picioare doar cele bine organizate, deoarece concurentii vor avea din ce in ce mai multe asteptari si vor opta sa participe la curse care promit premii sau care ofera ceva mai mult in schimbul taxei de participare.
Leave A Comment