Interviu cu un volunar: Budu Robert-Gabriel

Budu Robert-Gabriel înainte de a deveni voluntar se așeza pe scaun și nu vorbea deloc, însă odată intrat în familia de la Crucea Rosie Filiala Iasi a devenit un nou Robert, un Robert mult mai bun…. care….

„…a învâțat să acorde primul-ajutor, un lucru care i se pare foarte woow, având în vedere că așa ceva nu se face la școală…”

1. Spune-ne câteva cuvinte despre tine
Mă numesc Robert, am 19 ani și sunt student în anul I. Sunt o fire care se implică foarte mult în multe proiecte și activități, comunicativ, răbdător, o persoană destul de activă, mereu trebuie să îmi ocup timpul cu ceva, dar nu vă faceți impresia că muncesc non-stop, am și eu momentele mele în care mă pun în pat și mă uit la un serial întreg până la răsărit.

2. Ce te-a determinat să devii voluntar?
Să fiu sincer, cea mai mare determinare a fost timpul liber, mai exact prea mult timp liber și doream să îl ocup cu ceva interesant, nu doar să mă joc pe calculator. Eram în clasa a X-a când am auzit de voluntariat la Crucea Roșie (fiind și prima mea dată când am aflat de Crucea Roșie). În același timp, a fost și prima dată când am fost interesat de voluntariat, mai auzisem, dar nu îmi păsa prea mult, îmi intra pe o ureche și îmi ieșea pe cealaltă. Și pot spune că în momentul de față a fost cea mai bună alegere.

3. De ce Crucea Roșie?
În clasa a X-a a fost prima dată când am auzit de Crucea Roșie de la școală, dar factorul determinant a fost o prietenă care era deja de peste 2 ani la Crucea Roșie, iar în momentul când i-am spus că sunt interesat, a început să îmi povestească toate activitățile făcute, toți oamenii noi pe care i-a cunoscut și mai ales că a învâțat să acorde primul-ajutor, un lucru care mi să părea foarte woow, având în vedere că așa ceva nu se face la școală.

4. Consideri că ești destul de pregătit din punct de vedere al cunoștințelor de Prim Ajutor pentru a ajuta o persoană?
Da. Consider că sunt destul de pregătit, nu spun că știu totul la perfecție, că în fiecare zi se învață lucruri noi, dar sunt pregătit pentru orice se poate întâmpla, atât la o activitate, atât în viața de zi cu zi deoarece cred că sunt modest când spun că am trecut prin peste 50 de ore de pregătiri, în ateliere și în tot felul de activități.

5. Descrie experienţa ca voluntar al Crucii Roșii în câteva cuvinte. (de când ai devenit voluntar şi până în prezent)
Am aproape 4 ani de când sunt voluntar al Crucii Roșii și dacă ar trebui să povestesc toate experiențele prin care am trecut, ar trebui să scriu o carte. În primul rând, cel mai mare avantaj a fost dezvolarea personală. Acum sunt o persoană foarte sociabilă și implicată, dar înainte mă așezam pe scaun și nu vorbeam deloc, dar cu timpul, cu ajutorul diverselor activități și datorită oamenilor de aici, am devenit un nou Robert, un Robert mult mai bun. În al doilea rând, cea mai tare experiență a fost să învăț să acord primul ajutor, deoarece școala nu te învață acest lucru, iar în momentul de față este foarte important (oricând se poate întâmpla ceva chiar lângă tine și cunoștiințele tale poate să fie diferența între viață și moarte. Iar în ultimul rând, numărul mare de prieteni pe care mi l-am făcut și nu mă refer la prietenii din cadrul Crucii Roșii, că deja ei sumt la pragul de familie, ci la oamenii cunoscuți prin prisma foarte multor activități desfășurate.

6. Care este activitatea ta preferată la care ai participat ca voluntar al Crucii Roșii şi de ce?
Au fost foarte multe activități la care am participat, dar ca să fac un top 3 al activităților preferate, într-o ordine descrescătoare sunt AfterHills, Pelerinajul Sfintei Parascheva și preferatul meu este Asaltul Lupilor, deoarece de prima data când am ajuns acolo, am fost învălmășit de atmosferă și efectiv am fost uimit, și nu doar prima data, mereu am fost uimit. Trebuie să recunosc că a fost și este cel mai tare eveniment la care am participat și o să particip în calitate de voluntar.

7. Expune pe scurt un moment din activitatea ta ca voluntar al Crucii Roșii care ți-a adus bucurie.
Eram la Pelerinajul Sfintei Parascheva și în timp ce patrulam prin mulțime, unei bătrânici i se făcuse rău, i-am acordat primul ajutor și am mers ulterior cu ea la cabinetul medical, pentru niște analize mai amănunțite, iar după 2-3 ore am văzut-o că a revenit în mulțime și m-a chemat la ea. Aceasta mi-a mulțumit foarte mult, și îi vedeam cum îi radia fața de bucurie că a apucat să îmi mulțumească, acesta fiind cel mai frumos moment prin care am trecut ca voluntar al Crucii Roșii.

8. Descrie experienţa ca voluntar al Crucii Roșii în cadrul evenimentului Asaltul Lupilor
În ambele dăți când am participat ca voluntar, cum am spus și mai sus, am fost efectiv acaparat de atmosfera de acolo. Cel mai mare impact a fost prima dată, când eram și proaspăt venit în familia Crucii Roșii și aveam niște emoții imense să nu fac ceva greșit sau să pățească cineva ceva și eu să nu fiu în stare să îl ajut (chiar dacă știam tot ce trebuie să fac, emoțiile erau imense), dar chiar dacă nu îmi doream am avut un caz, iar emoțiile s-au dat la o parte și am putut să îl îngrijesc foarte bine, rămânând plăcut surprins când asistenta de la ambulanță mi-a zis că am făcut o treabă foarte bună. În afară de asta, locația evenimentului a fost incredibilă, organizatorii erau foarte tari din toate privințele și când am ajuns acasă, am povestit peste o oră prietenilor tot ce s-a întâmplat.

9. Ati mai participa pe viitor la acest eveniment? Dacă da, de ce? Dacă nu, de ce?
Daaaaa. Cu prima ocazie. Din păcate se organizează doar o data pe an, dar când aud data evenimentului, fac absolut orice ca în ziua respectivă să nu am nimic planificat, să o am liberă. Cred că deja am spus la întrebările de mai sus cât de mult mi-a plăcut TOT, absolut ToT ce înseamnă Asaltul Lupilor. Pentru mine deja este ca o sărbătoare pe care o am trecută cu roșu în calendar.

10. Activitatea ca voluntar al Crucii Roșii te-a ajutat să îți dezvolți competenţe / abilități? Dacă da, care anume?
Da. Crucea Roșie a fost ca o a doua școală pentru mine, poate o școală mult mai bună din unele privințe, deoarece am învâțat să mă cunosc mai bine pe mine, șă comunic cu persoane necunoscute, cum să abordez anumite situații, să nu am emoții în momentul în care vorbesc în fața multor persoane și lista poate continua extrem de mult.

11. Consideri ca ai reuși să duci la bun sfârșit traseul din cadrul evenimentului Asaltul Lupilor ca participant? Argumentează răspunsul.
Aceasta este o întrebare capcană. Eu sunt o persoană mai corpolentă, nu sunt cel mai mare sportiv, dar da, cred că l-aș putea duce la bun sfârșit, am văzut traseul complet, sunt vreo 3-4 obstacole care e posibil să mă mai împotmolească deoarece nu am o foarță mare în mâini, dar dacă aș face traseul cu un grup de prieteni l-aș termina 100% și m-aș și distra pe lângă.

Dacă îţi doreşti să-ţi ajuţi comunitatea şi să cunoşti oameni noi scrie-ne la: iasi [@] crucearosie.ro şi intră în echipa de voluntari ai Crucii Roşii.

Recent Posts

 
Team Building Iaşi, Activităţi Team Building Iaşi
Ce are de oferit Asaltul Lupilor unei echipe corporate sau unui team building pentru companiile din Iaşi? O întrebare mai bună: ce nu are? Am grupat principalele motive pentru care participarea la #Asalt reprezintă o bună activitate de teambuilding. 5 SFATURI TEAM BUILDING 1. Veți obține creearea unor legături “speciale” între membri echipei Asaltul Lupilor
Interviu cu un volunar: Alexandra Ionovici
Crucea Rosie m-a adoptat inca de la prima activitate. Nu eram sigura pe mine la inceput, dar in scurt timp m-am atasat de tot ce înseamnă Crucea Rosie. 1. Spune-ne câteva cuvinte despre tine Numele meu este Ale. Sunt studenta la psihologie. Sunt voluntara la Crucea Rosie din 2019. Sunt pasionata de calatorii, muzica, festivaluri,
Interviu cu un volunar: Budeanu Iuliana-Anca
„Nu poți trăi o zi perfecta fără să faci ceva pentru cineva care nu te va răsplăti niciodată!” – John Wooden – 1. Spune-ne câteva cuvinte despre tine Numele meu este Budeanu Iuliana-Anca, am 25 de ani și sunt de profesie asistent medical generalist iar din anul 2017 voluntar în cadrul Societății Naționale de Cruce
Interviu cu un volunar: Budu Robert-Gabriel
Budu Robert-Gabriel înainte de a deveni voluntar se așeza pe scaun și nu vorbea deloc, însă odată intrat în familia de la Crucea Rosie Filiala Iasi a devenit un nou Robert, un Robert mult mai bun…. care…. „…a învâțat să acorde primul-ajutor, un lucru care i se pare foarte woow, având în vedere că așa
Interviu cu un voluntar: Ursache Carmina Florentina
Îndrăgostită de sport, aventură şi muzică pe Carmina o vei întâlni la foarte multe evenimente ca voluntar, alături de cei cu care împărtăşeşte aceaşi pasiune – aceea de a ajuta! Spune-ne câteva cuvinte despre tine Numele meu este Ursache Carmina și sunt studenta în anul I la facultatea de Geografie si geologie. M-am înscris ca
Tehnici de supravietuire iarna
De la adăpostul corporatisto-boem al existenţei noastre desfăşurată timp de 90% din durata unui an în mediu citadin, uităm prea des de capriciile sorţii şi ale hazardului. Iarna este fără nicio îndoială anotimpul cel mai periculos pentru omul pierdut, rătăcit sau ajuns accidental în mijlocul naturii, departe orice locuinţă, sursă de căldură sau hrană. Un

Aboneaza-te la newsletter

Shop

 
Magazin Online cu produse originale Asaltul Lupilor.

Date de contact

 

Ne puteti contacta la:

Phone:    040 720.590.422
Mail: contact@AsaltulLupilor.ro
Address: Bucuresti, Romania

Termeni si conditii

 

Prin continuarea navigarii pe acest site declar ca sunt de acord cu: Politica de confidentialitate
Politica privind fisierele cookie
Termenii si conditiile site-ului