Kettlebell – o nouă metodă de a face sport

Kettlebell

Kettlebell este o metodă nouă şi diferită de a face sport.

Această tehnică a apărut mai întâi în Rusia, in jurul anilor 1800 unde comerciantii in piete foloseau o greutate cu maner pentru a cantari marfa in balanta si care au inceput sa utilizeze aceste greutati si pentru a se intrece intre ei, ulterior a fost dezvoltate o serie de probe ce au devenit sport. In afara spatiului rusesc kettlebell-ul s-a raspandit  tarziu in jurul anilor 2000 incepand cu America si apoi in Europa.

Astăzi, Kettlebell  a devenit o metodă de antrenament foarte practica si versatila, ce poate fi folosita oriune (sală, acasă, outdoor, parc, etc.) lucrand toti muschii corpului intr-un interval scurt de timp (15-30 minute) si cu rezultate foarte bune in reglarea greutatii corporale, tonifierea musculaturii, dezvoltarea fortei, rezistentei, vitezei, indemanarii, mobilitatii si capacitatii cardio- respiratorii.

După ce ai învăţat mişcările de bază alături de un instructor competent te poti antrena oriunde cu kettlebell-ul tau indifferent cat de ocupat esti poti gasi zilnic cateva minute libere.

Kettlebell -ul este de fapt o greutate de diverse dimensiuni sub forma sferica cu un maner atasat ce permite miscari balistice (ce presupun accelerare si decelerare).

“Momentul fortei” al multor miscari cu kettlebell, creaza o forta centrifuga, concentrand efortul pe muschii responsabili cu stabilizarea si decelerarea miscarii. Aceste miscari multidirectionale mimeaza miscari din viata reala, cum ar fi balansarea unei serviete pentru a fi pusa pe sifonier, de exemplu.

Un studiu al Consiliului American de Exercitii Fizice a aratat ca exercitiile cu kettlerbell-uri pot arde pana la 20 de calorii pe minut, in functie de cat de intense sunt.

Asta echivaleaza (sau chiar depaseste) caloriile arse la o clasa de cardio. Plus ca aceste accesorii de fitness versatile iti vor oferi atat un antrenament cardio eficient, cat si beneficiile unui antrenament cu greutati.

Exercitiile poliometrice de exemplu sunt foarte eficiente insa acele sarituri pe care le faci iti pot afecta articulatiile. Kettlebell-urile, datorita miscarii de balans pe care o implica reprezinta una dintre formele cele mai bune de exercitiu pentru protectia articulatiilor.

Omul modern se confrunta de multe ori cu problema lipsei timpului, iar kettlebell-urile pot reprezenta solutia atunci cand vrei sa integrezi atat un antrenament cardio, cat si unul de forta si flexibilitate. Datorita formei intense cu care te solicita, durata antrenamentului trebuie sa fie scurta.

Deci ce ti-ai putea dori mai mult?!

       

Recent Posts

 
Team Building Iaşi, Activităţi Team Building Iaşi
Ce are de oferit Asaltul Lupilor unei echipe corporate sau unui team building pentru companiile din Iaşi? O întrebare mai bună: ce nu are? Am grupat principalele motive pentru care participarea la #Asalt reprezintă o bună activitate de teambuilding. 5 SFATURI TEAM BUILDING 1. Veți obține creearea unor legături “speciale” între membri echipei Asaltul Lupilor
Interviu cu un volunar: Alexandra Ionovici
Crucea Rosie m-a adoptat inca de la prima activitate. Nu eram sigura pe mine la inceput, dar in scurt timp m-am atasat de tot ce înseamnă Crucea Rosie. 1. Spune-ne câteva cuvinte despre tine Numele meu este Ale. Sunt studenta la psihologie. Sunt voluntara la Crucea Rosie din 2019. Sunt pasionata de calatorii, muzica, festivaluri,
Interviu cu un volunar: Budeanu Iuliana-Anca
„Nu poți trăi o zi perfecta fără să faci ceva pentru cineva care nu te va răsplăti niciodată!” – John Wooden – 1. Spune-ne câteva cuvinte despre tine Numele meu este Budeanu Iuliana-Anca, am 25 de ani și sunt de profesie asistent medical generalist iar din anul 2017 voluntar în cadrul Societății Naționale de Cruce
Interviu cu un volunar: Budu Robert-Gabriel
Budu Robert-Gabriel înainte de a deveni voluntar se așeza pe scaun și nu vorbea deloc, însă odată intrat în familia de la Crucea Rosie Filiala Iasi a devenit un nou Robert, un Robert mult mai bun…. care…. „…a învâțat să acorde primul-ajutor, un lucru care i se pare foarte woow, având în vedere că așa
Interviu cu un voluntar: Ursache Carmina Florentina
Îndrăgostită de sport, aventură şi muzică pe Carmina o vei întâlni la foarte multe evenimente ca voluntar, alături de cei cu care împărtăşeşte aceaşi pasiune – aceea de a ajuta! Spune-ne câteva cuvinte despre tine Numele meu este Ursache Carmina și sunt studenta în anul I la facultatea de Geografie si geologie. M-am înscris ca
Tehnici de supravietuire iarna
De la adăpostul corporatisto-boem al existenţei noastre desfăşurată timp de 90% din durata unui an în mediu citadin, uităm prea des de capriciile sorţii şi ale hazardului. Iarna este fără nicio îndoială anotimpul cel mai periculos pentru omul pierdut, rătăcit sau ajuns accidental în mijlocul naturii, departe orice locuinţă, sursă de căldură sau hrană. Un

Aboneaza-te la newsletter

Shop

 
Magazin Online cu produse originale Asaltul Lupilor.

Date de contact

 

Ne puteti contacta la:

Phone:    040 720.590.422
Mail: contact@AsaltulLupilor.ro
Address: Bucuresti, Romania

Termeni si conditii

 

Prin continuarea navigarii pe acest site declar ca sunt de acord cu: Politica de confidentialitate
Politica privind fisierele cookie
Termenii si conditiile site-ului