Kettlebell – o nouă metodă de a face sport

Kettlebell

Kettlebell este o metodă nouă şi diferită de a face sport.

Această tehnică a apărut mai întâi în Rusia, in jurul anilor 1800 unde comerciantii in piete foloseau o greutate cu maner pentru a cantari marfa in balanta si care au inceput sa utilizeze aceste greutati si pentru a se intrece intre ei, ulterior a fost dezvoltate o serie de probe ce au devenit sport. In afara spatiului rusesc kettlebell-ul s-a raspandit  tarziu in jurul anilor 2000 incepand cu America si apoi in Europa.

Astăzi, Kettlebell  a devenit o metodă de antrenament foarte practica si versatila, ce poate fi folosita oriune (sală, acasă, outdoor, parc, etc.) lucrand toti muschii corpului intr-un interval scurt de timp (15-30 minute) si cu rezultate foarte bune in reglarea greutatii corporale, tonifierea musculaturii, dezvoltarea fortei, rezistentei, vitezei, indemanarii, mobilitatii si capacitatii cardio- respiratorii.

După ce ai învăţat mişcările de bază alături de un instructor competent te poti antrena oriunde cu kettlebell-ul tau indifferent cat de ocupat esti poti gasi zilnic cateva minute libere.

Kettlebell -ul este de fapt o greutate de diverse dimensiuni sub forma sferica cu un maner atasat ce permite miscari balistice (ce presupun accelerare si decelerare).

“Momentul fortei” al multor miscari cu kettlebell, creaza o forta centrifuga, concentrand efortul pe muschii responsabili cu stabilizarea si decelerarea miscarii. Aceste miscari multidirectionale mimeaza miscari din viata reala, cum ar fi balansarea unei serviete pentru a fi pusa pe sifonier, de exemplu.

Un studiu al Consiliului American de Exercitii Fizice a aratat ca exercitiile cu kettlerbell-uri pot arde pana la 20 de calorii pe minut, in functie de cat de intense sunt.

Asta echivaleaza (sau chiar depaseste) caloriile arse la o clasa de cardio. Plus ca aceste accesorii de fitness versatile iti vor oferi atat un antrenament cardio eficient, cat si beneficiile unui antrenament cu greutati.

Exercitiile poliometrice de exemplu sunt foarte eficiente insa acele sarituri pe care le faci iti pot afecta articulatiile. Kettlebell-urile, datorita miscarii de balans pe care o implica reprezinta una dintre formele cele mai bune de exercitiu pentru protectia articulatiilor.

Omul modern se confrunta de multe ori cu problema lipsei timpului, iar kettlebell-urile pot reprezenta solutia atunci cand vrei sa integrezi atat un antrenament cardio, cat si unul de forta si flexibilitate. Datorita formei intense cu care te solicita, durata antrenamentului trebuie sa fie scurta.

Deci ce ti-ai putea dori mai mult?!

       

Recent Posts

 
Cinci motive pentru care trebuie să experimentați o tură în caiace noaptea
Ați auzit despre ture în caiac pe timp de noapte, dar nu suntem siguri că ştiţi la ce vă puteți aștepta din această experiență! Totul se schimbă! Totul va fi trait la superlativ! Dacă îți place gustul aventurii și iubeşti provocările, “Tură în caiace sub clar de lună plină pe lacul Vidraru… dar nu numai…”
Kettlebell – o nouă metodă de a face sport
Kettlebell este o metodă nouă şi diferită de a face sport. Această tehnică a apărut mai întâi în Rusia, in jurul anilor 1800 unde comerciantii in piete foloseau o greutate cu maner pentru a cantari marfa in balanta si care au inceput sa utilizeze aceste greutati si pentru a se intrece intre ei, ulterior a
La Asaltul Lupilor, descoperi razboinicul din tine
Descopera razboinicul ce zace mocnind inauntrul tau! Ocazia este aproape si se numeste Asaltul Lupilor! Cui nu i-ar placea sa aiba ocazia sa participe la un eveniment unde distractia si testarea capacitatilor fizice sa se armonizeze perfect cu oportunitatile de socializare si de petrecere a timpului liber? Cui nu i-ar placea ca macar o data-n
Asaltul Lupilor este cursa tuturor
Ai vreo idee cine se afla pe lista participantilor potentiali la cursa Asaltul Lupilor? Stii cine sunt temerarii decisi sa se inscrie la evenimentul autohton? Poate ca si tu, la fel ca multi altii, ai aflat de Asaltul Lupilor de pe retelele de socializare ori din discutiile de la locul de munca. Sau poate ca
4 motive pentru care sa-ti convingi prietenii sa formati o echipa
Uneori, oamenii pur si simplu nu vor sa fie ei primii atunci cand vine vorba de a incerca ceva nou. 1. Preia initiativa, e cazul sa fii lider! Odata ce le spui prietenilor tai ca ai de gând sa te inscrii, dar ca ai si nevoie de suportul lor, si in acelasi timp si tu
Descopera cum sa devii un „lup” adevarat!
Asaltul Lupilor este cea mai cunoscută și iubită cursă cu obstacole din România, un concept 100% romanesc, ci nu o franciza. Diversitatea consta si in numarul obstacolelor ce trebuie depasite. Poate fi vorba despre ziduri inalte de 3 m sau de gropi pline cu noroi in care risti sa te afunzi. Participantii, interesati de aceasta

Aboneaza-te la newsletter

Shop

 
Magazin Online cu produse originale Asaltul Lupilor.

Date de contact

 

Ne puteti contacta la:

Phone:    040 720.590.422
Mail: contact@AsaltulLupilor.ro
Address: Bucuresti, Romania

Termeni si conditii

 

Prin continuarea navigarii pe acest site declar ca sunt de acord cu: Politica de confidentialitate
Politica privind fisierele cookie
Termenii si conditiile site-ului