Pregatirea pentru cursa ASALTUL LUPILOR in anotimpul rece

alergare iarna

Intentionezi sa faci impresie buna la cursa cu obstacole militare ASALTUL LUPILOR Bucuresti? Atunci in ciuda temperaturilor deloc promitatoare, nu ai motive sa renunti la antrenamentele in aer liber. Fara sa te lasi descurajat de gradele intr-o continua scadere, asemeni spartanilor antici, trebuie sa te pregatesti pentru marele start ce va avea loc intr-un poligon de instructie militara.

Cu siguranta ca te simti cu atat mai motivat cu cat exercitiile fizice nu-ti sunt deloc straine. Insa ce te faci daca nu te impaci deloc cu frigul si cu antrenamentele in aer liber pe timpul sezonului rece?
Daca inca nu stii ce inseamna evenimentul sportiv cunoscut ca cursa de alergare in teren accidentat ASALTUL LUPILOR, afla ca odata prezent la linia de start, vei fi nevoit sa te ”razboiesti” cu obstacole si conditii atmosferice vitrege (in special acestea din urma). Sau poate ca spre norocul tau, vei fi placut surprins de caldurica imbietoare a unei zile de primavara.
Dar pune raul in fata. Luna aprilie este una destul de capricioasa, asa ca, pregateste-te cu trup si suflet in cazul in care vei avea de-a face cu factori climatici mai putin ”prietenosi”.

Iata cele 6 ”comandamente” ce te vor ajuta sa suporti vitejeste frigul si umezeala:
1. Alege imbracamintea aderenta
Piesele vestimentare destinate activitatilor sportive sunt astfel realizate incat impiedica disiparea caldurii corpului si favorizeaza eliminarea transpiratiei. Datorita tehnologiilor folosite, sporesc confortul din timpul antrenamentelor.

2. Chiar daca este frig, nu exagera cu imbracamintea
Dupa cateva minute de alergat, caldura corpului, in combinatie cu imbracamintea tehnica, va fi indeajuns pentru a te proteja de ”vitregiile” naturii. Este indicat sa te imbraci ”in straturi”, astfel incat pe masura ce te incalzesti, sa renunti la cate un rand.

3. Incepe cu cateva minute de incalzire
Cand simti pe propria piele efectul gradelor sub zero, iti vine aproape spontan sa faci cateva sarituri si alergari pe loc pentru a te incalzi. Incalzirea te va ajuta sa-ti reglezi temperatura corpului si sa suporti mai usor frigul. Insa multi alergatori fac greseala sa neglijeze minutele de incalzire.

4. Nu uita sa-ti protejezi extremitatile
Mainile, picioarele si urechile sunt primele ce dau semne de suferinta in timpul alergarii. O pereche de manusi, o caciulita sau bentita pentru a-ti acoperi urechile si sosete lungi pana la genunchi sunt optiuni ”must” atunci cand ai de luptat cu rigiditatea gradelor din timpul iernii.

5. Tine cont de directia vantului
Vantul poate creste senzatia de frig, dar te poate si ajuta atunci cand esti foarte obosit. O buna metoda pentru a-i veni de hac si a nu ramane in repaus, este ca la inceputul antrenamentului sa alergi contra vantului, iar pe ultima parte a cursei, cand vei fi epuizat, sa te lasi ajutat pe cat se poate de rafalele de vant.

6. Evita pauzele lungi
Acompaniat de conditii meteo neprimitoare, incearca sa duci la bun sfarsit antrenamentul dintr-o bucata, nu in reprize. Daca totusi te simti extenuat, nu te opri de tot inainte de a reveni la intensitatea initiala, ci doar incetineste ritmul. Imediat ce-ti vei lua o pauza, temperatura corpului se va raci brusc, in special daca ai ghinionul sa bata vantul si sa ploua.
In speranta ca iti vor fi utile sfaturile noastre, te asteptam sa ne arati ce poti la data de desfasurare a cursei cu obstacole ASALTUL LUPILOR. Iar pana atunci, iti dorim antrenamente calduroase si vant din spate!

       

Leave A Comment

Recent Posts

 
Team Building Iaşi, Activităţi Team Building Iaşi
Ce are de oferit Asaltul Lupilor unei echipe corporate sau unui team building pentru companiile din Iaşi? O întrebare mai bună: ce nu are? Am grupat principalele motive pentru care participarea la #Asalt reprezintă o bună activitate de teambuilding. 5 SFATURI TEAM BUILDING 1. Veți obține creearea unor legături “speciale” între membri echipei Asaltul Lupilor
Interviu cu un volunar: Alexandra Ionovici
Crucea Rosie m-a adoptat inca de la prima activitate. Nu eram sigura pe mine la inceput, dar in scurt timp m-am atasat de tot ce înseamnă Crucea Rosie. 1. Spune-ne câteva cuvinte despre tine Numele meu este Ale. Sunt studenta la psihologie. Sunt voluntara la Crucea Rosie din 2019. Sunt pasionata de calatorii, muzica, festivaluri,
Interviu cu un volunar: Budeanu Iuliana-Anca
„Nu poți trăi o zi perfecta fără să faci ceva pentru cineva care nu te va răsplăti niciodată!” – John Wooden – 1. Spune-ne câteva cuvinte despre tine Numele meu este Budeanu Iuliana-Anca, am 25 de ani și sunt de profesie asistent medical generalist iar din anul 2017 voluntar în cadrul Societății Naționale de Cruce
Interviu cu un volunar: Budu Robert-Gabriel
Budu Robert-Gabriel înainte de a deveni voluntar se așeza pe scaun și nu vorbea deloc, însă odată intrat în familia de la Crucea Rosie Filiala Iasi a devenit un nou Robert, un Robert mult mai bun…. care…. „…a învâțat să acorde primul-ajutor, un lucru care i se pare foarte woow, având în vedere că așa
Interviu cu un voluntar: Ursache Carmina Florentina
Îndrăgostită de sport, aventură şi muzică pe Carmina o vei întâlni la foarte multe evenimente ca voluntar, alături de cei cu care împărtăşeşte aceaşi pasiune – aceea de a ajuta! Spune-ne câteva cuvinte despre tine Numele meu este Ursache Carmina și sunt studenta în anul I la facultatea de Geografie si geologie. M-am înscris ca
Tehnici de supravietuire iarna
De la adăpostul corporatisto-boem al existenţei noastre desfăşurată timp de 90% din durata unui an în mediu citadin, uităm prea des de capriciile sorţii şi ale hazardului. Iarna este fără nicio îndoială anotimpul cel mai periculos pentru omul pierdut, rătăcit sau ajuns accidental în mijlocul naturii, departe orice locuinţă, sursă de căldură sau hrană. Un

Aboneaza-te la newsletter

Shop

 
Magazin Online cu produse originale Asaltul Lupilor.

Date de contact

 

Ne puteti contacta la:

Phone:    040 720.590.422
Mail: contact@AsaltulLupilor.ro
Address: Bucuresti, Romania

Termeni si conditii

 

Prin continuarea navigarii pe acest site declar ca sunt de acord cu: Politica de confidentialitate
Politica privind fisierele cookie
Termenii si conditiile site-ului