Pregatirea pentru cursa ASALTUL LUPILOR in anotimpul rece
Intentionezi sa faci impresie buna la cursa cu obstacole militare ASALTUL LUPILOR Bucuresti? Atunci in ciuda temperaturilor deloc promitatoare, nu ai motive sa renunti la antrenamentele in aer liber. Fara sa te lasi descurajat de gradele intr-o continua scadere, asemeni spartanilor antici, trebuie sa te pregatesti pentru marele start ce va avea loc intr-un poligon de instructie militara.
Cu siguranta ca te simti cu atat mai motivat cu cat exercitiile fizice nu-ti sunt deloc straine. Insa ce te faci daca nu te impaci deloc cu frigul si cu antrenamentele in aer liber pe timpul sezonului rece?
Daca inca nu stii ce inseamna evenimentul sportiv cunoscut ca cursa de alergare in teren accidentat ASALTUL LUPILOR, afla ca odata prezent la linia de start, vei fi nevoit sa te ”razboiesti” cu obstacole si conditii atmosferice vitrege (in special acestea din urma). Sau poate ca spre norocul tau, vei fi placut surprins de caldurica imbietoare a unei zile de primavara.
Dar pune raul in fata. Luna aprilie este una destul de capricioasa, asa ca, pregateste-te cu trup si suflet in cazul in care vei avea de-a face cu factori climatici mai putin ”prietenosi”.
Iata cele 6 ”comandamente” ce te vor ajuta sa suporti vitejeste frigul si umezeala:
1. Alege imbracamintea aderenta
Piesele vestimentare destinate activitatilor sportive sunt astfel realizate incat impiedica disiparea caldurii corpului si favorizeaza eliminarea transpiratiei. Datorita tehnologiilor folosite, sporesc confortul din timpul antrenamentelor.
2. Chiar daca este frig, nu exagera cu imbracamintea
Dupa cateva minute de alergat, caldura corpului, in combinatie cu imbracamintea tehnica, va fi indeajuns pentru a te proteja de ”vitregiile” naturii. Este indicat sa te imbraci ”in straturi”, astfel incat pe masura ce te incalzesti, sa renunti la cate un rand.
3. Incepe cu cateva minute de incalzire
Cand simti pe propria piele efectul gradelor sub zero, iti vine aproape spontan sa faci cateva sarituri si alergari pe loc pentru a te incalzi. Incalzirea te va ajuta sa-ti reglezi temperatura corpului si sa suporti mai usor frigul. Insa multi alergatori fac greseala sa neglijeze minutele de incalzire.
4. Nu uita sa-ti protejezi extremitatile
Mainile, picioarele si urechile sunt primele ce dau semne de suferinta in timpul alergarii. O pereche de manusi, o caciulita sau bentita pentru a-ti acoperi urechile si sosete lungi pana la genunchi sunt optiuni ”must” atunci cand ai de luptat cu rigiditatea gradelor din timpul iernii.
5. Tine cont de directia vantului
Vantul poate creste senzatia de frig, dar te poate si ajuta atunci cand esti foarte obosit. O buna metoda pentru a-i veni de hac si a nu ramane in repaus, este ca la inceputul antrenamentului sa alergi contra vantului, iar pe ultima parte a cursei, cand vei fi epuizat, sa te lasi ajutat pe cat se poate de rafalele de vant.
6. Evita pauzele lungi
Acompaniat de conditii meteo neprimitoare, incearca sa duci la bun sfarsit antrenamentul dintr-o bucata, nu in reprize. Daca totusi te simti extenuat, nu te opri de tot inainte de a reveni la intensitatea initiala, ci doar incetineste ritmul. Imediat ce-ti vei lua o pauza, temperatura corpului se va raci brusc, in special daca ai ghinionul sa bata vantul si sa ploua.
In speranta ca iti vor fi utile sfaturile noastre, te asteptam sa ne arati ce poti la data de desfasurare a cursei cu obstacole ASALTUL LUPILOR. Iar pana atunci, iti dorim antrenamente calduroase si vant din spate!
Leave A Comment