Team building, pentru ca secretul succesului incepe cu spiritul de echipa
Tu stii de ce azi, mai mult decat ieri, companiile se concentreaza atat de mult pe munca in echipa? Dar cum se poate transforma un simplu grup de persoane intr-o echipa de succes la locul de munca? Si care este rolul curselor cu obstacole pe teren accidentat in formarea si consolidarea unui team?
Orice companie, si nu conteaza numarul de persoane, la fel ca orice familie, este asemeni unui puzzle. Adica este alcatuita din numeroase componente, nimeni altele decat persoanele angajate. Atunci cand un element lipseste sau nu se imbina perfect cu ”suratele” sale, rezultatul final se materializeaza doar cu intarziere sau nu o mai face deloc.
Pentru crearea unor legaturi puternice intre piesele umane ce alcatuiesc o organizatie, este nevoie de team building. Pentru ca secretul succesului la locul de munca incepe cu o activitate in care primeaza spiritul de echipa.
Cum se poate defini team building-ul?
De team building am auzit cu totii. Este vorba despre o serie de activitati formative ce au ca scop construirea unor grupuri perfect armonizate si productive la locul de munca. In alte cuvinte, team building inseamna sa lucram bine unii cu altii. Inseamna sa colaboram cu persoanele din jurul nostru, astfel incat sa putem interveni la momentul potrivit atunci cand ceilalti au nevoie de noi.
Totul se bazeaza de fapt pe spiritul de echipa, adica pe legaturile interne ce exista deja sau care ar trebui sa existe intr-o companie sau organizatie. Pentru a se putea vorbi despre team building, fiecare individ trebuie sa se simta util si sa demonstreze acest lucru, sa arate ca face parte din echipa. In limita competentelor proprii, fiecare trebuie sa stie cand si cum sa-si ajute coechipierul, colegul de birou sau de ”suferinta”.
Indiferent daca obiectul analizei il reprezinta omul primitiv de odinioara sau cel supertehnologizat din prezent, lupta pentru supravietuire l-a orientat spre anumite alegeri. Si de cele mai multe ori, evoluat sau mai putin evoluat, omul a ales grupul. Pentru ca apartenenta la un grup a impins individul sa dea tot ce are mai bun, atat la nivel personal, cat si profesional.
Care este legatura dintre team building si cursele cu obstacole spartane?
Intarirea legaturilor create intre membrii aceleiasi echipe sau grup lucrativ, se poate face cu ajutorul unor activitati, altele decat cele formale, strict profesionale. Astfel de actiuni sunt si evenimentele sportive extreme pe care le vom organiza in premiera in aprilie 2015, cunoscute cu denumirea de curse cu obstacole pe teren accidentat.
Pentru cine nu a auzit inca de cursele cu obstacole pe teren accidentat, consideram necesar sa mentionam ca ele pot fi incadrate in categoria curselor spartane. In cadrul clasicelor curse spartane, provocarile fizice si psihice determina participantii sa lupte pentru a-si depasi propriile limite.
Dar in ciuda dificultatii traseului, cursele pe care le organizam cu sprijinul unor persoane experte in misiuni militare, sunt mai mult decat o provocare. Aici au intaietate distractia si posibilitatile de a inchega noi legaturi intre ”colegii” ce iau parte la cursa cu obstacole. Si la fel ca in orice activitate de team building, aici este promovat spiritul de grup si consolidarea relatiilor ce se infiripa intre coechipieri.
Simplu, distractiv, provocator, interactiv, acest eveniment sportiv este in masura sa implice si persoanele introvertite, care nu se simt neaparat in largul lor in raport cu persoanele straine. La urma urmei, aici totul se desfasoara nu doar in favoarea individului, ci si in favoarea echipei participante si nu in ultimul rand, in favoarea organizatiei ce a ”furnizat” resursele umane si echipa.
Daca ceea ce-ti lipseste la locul de munca este spiritul de echipa, incearca sa te inscrii alaturi de colegi! Impreuna veti descoperi ca legaturile durabile si de calitate se pot inchega si altfel, adica intr-un mod mai putin formal, direct pe ”terenul de lupta”.
Leave A Comment