TOP 10 cele mai bune curse cu obstacole din lume (1) video

Top curse cu obstacole

Provocările curselor de anduranta, a curselor cu obstacole tind să fie din ce in ce mai cautate, dar greu de pus in practica, persoanele care practica in mod curent o activitate fizica, dar nu numai ele sunt in cautare de ceva nou, o senzatie noua care sa le ofere noi satisfactii.

Participare la curse de 5-10 km? Prea usor!
Participare la maraton? Deja plictisitor!
Participare la triatlon? Prea multe costume mulate!

Pentru cei care cauta mai multa adrenalina și o scadere în greutate, o idee mult mai bună este de a cauta si de a se inscrie la cursele cu obstacole, curse care reusesc sa fie diabolic de dificile dar și teribil de distractive.

In aceste curse accentul se pune pe finalizarea cursei indiferent de timp, astfel încât nu aveți nevoie de antrenamente elaborate inainte de a participa.
Multe dintre curse, de asemenea, încurajeaza puternic participarea prietenilor ce formeaza o echipa, permitandu-le astfel persoanelor mai putin pregatite să se bazeze pe sprijinul prietenilor, atunci când lucrurile merg mai greu – fapt care inevitabil se va intampla.

Vrei sa-ti testezi fortele, puterea fizica si psihica?
Va prezentam cele mai dure si infricosatoare curse cu obstacole din lume.

1. Tough Guy

Potrivit mai multor surse, Tough Guy este cea mai grea cursa posibila din lume.
Concurentii trebuie obligatoriu înainte de a se inscrie sa semneze o declaratie pe proprie raspundere ca sunt constienti ca pot avea grave accidente sau chiar ca pot muri.
Dintre persoanele care iau startul, mai mult de o treime abandoneaza în timpul cursei din cauza epuizării fizice sau a accidentarilor grave.

Traseul de 8 mile (13 km) conține tuneluri subacvatice, sarituri peste mormane de foc, de mers sau de tarat prin noroi, mers pe barna la inaltime printre copaci (fara sisteme de siguranta) si mers pe burta pe distante destul de lungi pe sub sârmă ghimpată.

 • Loc de desfasurare: Wolverhampton, UK
 • Data infiintarii cursei: 1986
 • Data evenimentului: 26 ianuarie
 • Pret participare: 130 £

2. Tough Mudder

Tough Mudder este o cursa pe o distanta de 10-12 mile (16 – 19 km) la fel de grea, unde 22% din participanti abandoneaza pe traseu.

Obstacolele includ „Walk of Death”, o alunecare pe o scândură uda de la o inaltime de patru metri în apă inghetata urmata de „Terapia cu electroșocuri” unde fire electrice incarcate cu tensiune se leagăna deasupra competitorilor.

La finalul calvarului toti participanții sunt tratati cu o halba gratuita, iar doritorii pot primi tunsori si tatuaje „Tough Mudder ” tot gratuit.

 • Loc de desfasurare: pe tot teritoriul UK (mai multe curse pe an)
 • Data infiintarii cursei: 2010
 • Data evenimentului: perioada aprilie – octombrie
 • Pret participare: intre 69 – 109 £

3. Spartan Race

Cursele Spartan Race sunt extrem de populare, cu peste 60 de evenimente desfasurate in anul 2013 in toata lumea.

Ele implică o serie de trasee de la Spartan Sprint – o cursă de 5 kilometri cu 15 obstacole, pana la Spartan Beast – o cursă de 19 kilometri cu peste 25 de obstacole.
Sportivii profesionisti care participa la cursa obtin un punctaj „oficial”, daca gresesc sunt descalificati, dar primesc si sfaturi profesionale de la antrenori si nutritionisti.

 • Loc de desfasurare: SUA, UK, si alte tari (mai multe curse pe an)
 • Data infiintarii cursei: 2010
 • Data evenimentului: perioada aprilie – octombrie
 • Pret participare: intre 35 – 65 £
       

Leave A Comment

Recent Posts

 
Tehnici de supravietuire iarna
De la adăpostul corporatisto-boem al existenţei noastre desfăşurată timp de 90% din durata unui an în mediu citadin, uităm prea des de capriciile sorţii şi ale hazardului. Iarna este fără nicio îndoială anotimpul cel mai periculos pentru omul pierdut, rătăcit sau ajuns accidental în mijlocul naturii, departe orice locuinţă, sursă de căldură sau hrană. Un
Supravietuirea in teren muntos
Supravietuirea in munti presupune tehnici si proceduri caracteristice. Muntele, asa cum stim si din popor, are legile sale nescrise, pe care daca nu le respecti, platesti, iar pretul într-o astfel de situatie poate fi chiar viata. Pregatirea  pentru a supravietui în munti trebuie sa se axeze pe faptul ca mediul montan este unul extrem de
Cinci motive pentru care trebuie să experimentați o tură în caiace noaptea
Ați auzit despre ture în caiac pe timp de noapte, dar nu suntem siguri că ştiţi la ce vă puteți aștepta din această experiență! Totul se schimbă! Totul va fi trait la superlativ! Dacă îți place gustul aventurii și iubeşti provocările, “Tură în caiace sub clar de lună plină pe lacul Vidraru… dar nu numai…”
Kettlebell – o nouă metodă de a face sport
Kettlebell este o metodă nouă şi diferită de a face sport. Această tehnică a apărut mai întâi în Rusia, in jurul anilor 1800 unde comerciantii in piete foloseau o greutate cu maner pentru a cantari marfa in balanta si care au inceput sa utilizeze aceste greutati si pentru a se intrece intre ei, ulterior a
La Asaltul Lupilor, descoperi razboinicul din tine
Descopera razboinicul ce zace mocnind inauntrul tau! Ocazia este aproape si se numeste Asaltul Lupilor! Cui nu i-ar placea sa aiba ocazia sa participe la un eveniment unde distractia si testarea capacitatilor fizice sa se armonizeze perfect cu oportunitatile de socializare si de petrecere a timpului liber? Cui nu i-ar placea ca macar o data-n
Asaltul Lupilor este cursa tuturor
Ai vreo idee cine se afla pe lista participantilor potentiali la cursa Asaltul Lupilor? Stii cine sunt temerarii decisi sa se inscrie la evenimentul autohton? Poate ca si tu, la fel ca multi altii, ai aflat de Asaltul Lupilor de pe retelele de socializare ori din discutiile de la locul de munca. Sau poate ca

Aboneaza-te la newsletter

Shop

 
Magazin Online cu produse originale Asaltul Lupilor.

Date de contact

 

Ne puteti contacta la:

Phone:    040 720.590.422
Mail: contact@AsaltulLupilor.ro
Address: Bucuresti, Romania

Termeni si conditii

 

Prin continuarea navigarii pe acest site declar ca sunt de acord cu: Politica de confidentialitate
Politica privind fisierele cookie
Termenii si conditiile site-ului