TOP 10 cele mai bune curse cu obstacole din lume (1) video

Top curse cu obstacole

Provocările curselor de anduranta, a curselor cu obstacole tind să fie din ce in ce mai cautate, dar greu de pus in practica, persoanele care practica in mod curent o activitate fizica, dar nu numai ele sunt in cautare de ceva nou, o senzatie noua care sa le ofere noi satisfactii.

Participare la curse de 5-10 km? Prea usor!
Participare la maraton? Deja plictisitor!
Participare la triatlon? Prea multe costume mulate!

Pentru cei care cauta mai multa adrenalina și o scadere în greutate, o idee mult mai bună este de a cauta si de a se inscrie la cursele cu obstacole, curse care reusesc sa fie diabolic de dificile dar și teribil de distractive.

In aceste curse accentul se pune pe finalizarea cursei indiferent de timp, astfel încât nu aveți nevoie de antrenamente elaborate inainte de a participa.
Multe dintre curse, de asemenea, încurajeaza puternic participarea prietenilor ce formeaza o echipa, permitandu-le astfel persoanelor mai putin pregatite să se bazeze pe sprijinul prietenilor, atunci când lucrurile merg mai greu – fapt care inevitabil se va intampla.

Vrei sa-ti testezi fortele, puterea fizica si psihica?
Va prezentam cele mai dure si infricosatoare curse cu obstacole din lume.

1. Tough Guy

Potrivit mai multor surse, Tough Guy este cea mai grea cursa posibila din lume.
Concurentii trebuie obligatoriu înainte de a se inscrie sa semneze o declaratie pe proprie raspundere ca sunt constienti ca pot avea grave accidente sau chiar ca pot muri.
Dintre persoanele care iau startul, mai mult de o treime abandoneaza în timpul cursei din cauza epuizării fizice sau a accidentarilor grave.

Traseul de 8 mile (13 km) conține tuneluri subacvatice, sarituri peste mormane de foc, de mers sau de tarat prin noroi, mers pe barna la inaltime printre copaci (fara sisteme de siguranta) si mers pe burta pe distante destul de lungi pe sub sârmă ghimpată.

 • Loc de desfasurare: Wolverhampton, UK
 • Data infiintarii cursei: 1986
 • Data evenimentului: 26 ianuarie
 • Pret participare: 130 £

2. Tough Mudder

Tough Mudder este o cursa pe o distanta de 10-12 mile (16 – 19 km) la fel de grea, unde 22% din participanti abandoneaza pe traseu.

Obstacolele includ „Walk of Death”, o alunecare pe o scândură uda de la o inaltime de patru metri în apă inghetata urmata de „Terapia cu electroșocuri” unde fire electrice incarcate cu tensiune se leagăna deasupra competitorilor.

La finalul calvarului toti participanții sunt tratati cu o halba gratuita, iar doritorii pot primi tunsori si tatuaje „Tough Mudder ” tot gratuit.

 • Loc de desfasurare: pe tot teritoriul UK (mai multe curse pe an)
 • Data infiintarii cursei: 2010
 • Data evenimentului: perioada aprilie – octombrie
 • Pret participare: intre 69 – 109 £

3. Spartan Race

Cursele Spartan Race sunt extrem de populare, cu peste 60 de evenimente desfasurate in anul 2013 in toata lumea.

Ele implică o serie de trasee de la Spartan Sprint – o cursă de 5 kilometri cu 15 obstacole, pana la Spartan Beast – o cursă de 19 kilometri cu peste 25 de obstacole.
Sportivii profesionisti care participa la cursa obtin un punctaj „oficial”, daca gresesc sunt descalificati, dar primesc si sfaturi profesionale de la antrenori si nutritionisti.

 • Loc de desfasurare: SUA, UK, si alte tari (mai multe curse pe an)
 • Data infiintarii cursei: 2010
 • Data evenimentului: perioada aprilie – octombrie
 • Pret participare: intre 35 – 65 £
       

Leave A Comment

Recent Posts

 
Team Building Iaşi, Activităţi Team Building Iaşi
Ce are de oferit Asaltul Lupilor unei echipe corporate sau unui team building pentru companiile din Iaşi? O întrebare mai bună: ce nu are? Am grupat principalele motive pentru care participarea la #Asalt reprezintă o bună activitate de teambuilding. 5 SFATURI TEAM BUILDING 1. Veți obține creearea unor legături “speciale” între membri echipei Asaltul Lupilor
Interviu cu un volunar: Alexandra Ionovici
Crucea Rosie m-a adoptat inca de la prima activitate. Nu eram sigura pe mine la inceput, dar in scurt timp m-am atasat de tot ce înseamnă Crucea Rosie. 1. Spune-ne câteva cuvinte despre tine Numele meu este Ale. Sunt studenta la psihologie. Sunt voluntara la Crucea Rosie din 2019. Sunt pasionata de calatorii, muzica, festivaluri,
Interviu cu un volunar: Budeanu Iuliana-Anca
„Nu poți trăi o zi perfecta fără să faci ceva pentru cineva care nu te va răsplăti niciodată!” – John Wooden – 1. Spune-ne câteva cuvinte despre tine Numele meu este Budeanu Iuliana-Anca, am 25 de ani și sunt de profesie asistent medical generalist iar din anul 2017 voluntar în cadrul Societății Naționale de Cruce
Interviu cu un volunar: Budu Robert-Gabriel
Budu Robert-Gabriel înainte de a deveni voluntar se așeza pe scaun și nu vorbea deloc, însă odată intrat în familia de la Crucea Rosie Filiala Iasi a devenit un nou Robert, un Robert mult mai bun…. care…. „…a învâțat să acorde primul-ajutor, un lucru care i se pare foarte woow, având în vedere că așa
Interviu cu un voluntar: Ursache Carmina Florentina
Îndrăgostită de sport, aventură şi muzică pe Carmina o vei întâlni la foarte multe evenimente ca voluntar, alături de cei cu care împărtăşeşte aceaşi pasiune – aceea de a ajuta! Spune-ne câteva cuvinte despre tine Numele meu este Ursache Carmina și sunt studenta în anul I la facultatea de Geografie si geologie. M-am înscris ca
Tehnici de supravietuire iarna
De la adăpostul corporatisto-boem al existenţei noastre desfăşurată timp de 90% din durata unui an în mediu citadin, uităm prea des de capriciile sorţii şi ale hazardului. Iarna este fără nicio îndoială anotimpul cel mai periculos pentru omul pierdut, rătăcit sau ajuns accidental în mijlocul naturii, departe orice locuinţă, sursă de căldură sau hrană. Un

Aboneaza-te la newsletter

Shop

 
Magazin Online cu produse originale Asaltul Lupilor.

Date de contact

 

Ne puteti contacta la:

Phone:    040 720.590.422
Mail: contact@AsaltulLupilor.ro
Address: Bucuresti, Romania

Termeni si conditii

 

Prin continuarea navigarii pe acest site declar ca sunt de acord cu: Politica de confidentialitate
Politica privind fisierele cookie
Termenii si conditiile site-ului